Viser arkivet for september, 2008

Planløse planløsninger i Bergen

Det er dessverre ikke sjelden en kommer over ”planløse planløsninger” i trafikkmiljøer. Så også i Bergen. For første gang fikk jeg anledning til å følge mitt første barnebarn til hennes barnehage i Sædalen, rett sørøst for Bergen by. På vei til barnehagen konstaterte jeg at det var laget fine fortau i de relativt nye bomiljøene i Helldalsstølen. Men i det vi kom inn på Sandalsringen rett før Sædalen, opphørte plutselig fortauet vi gikk på. Til min dog kortvarige glede, oppdaget jeg at fortaukanten skrådde, slik at jeg fikk barnevognen lett ut i vegbanen, men måtte fort og brutalt dra både vogn og barn tilbake på grunn av kryssende trafikk. Her manglet både hvite markeringer for fotgjengerovergang og skilting, men fortauløsningen ga fotgjengeren klar beskjed; “her kan dere gå over”.

Billistene derimot, hadde neppe noen aning om at en kunne risikere å møte både unge og gamle fotgjengere i kjørbanen. En direkte farlig planløsning – sikkert en av de mange – og neppe noe å skrive om – så da så.

Sædalen er så absolutt ett pressområde med masse småbarnfamilier og når det etterhvert kommer ny barneskole her, bør vel slike trafikkfeller være en “saga blott”. Så kanskje veivesenet eller noen kommunale vesener burde se på dette – før det skjer en alvorlig ulykke. Som en beboer jeg snakket med sa; enten for de forlenge fortauet ned mot butikken, eller så for de lage en markert fotgjengerovergang. Ikke vet jeg, men noe må så absolutt gjøres.

Rundkjøringene i Fjøsangerveien.

Rundkjøring, det er til venstre for deg at du tar hensyn til trafikken.
Nå opplever en at: Trafikk fra høyre tar seg til rette og blir stående
midt ute i rundkjøringen.
Farlige situasjoner oppstår…
Kanskje, bør trafikkpolitiet være synlig i rushtiden -på morgenen.

Taxi i Bergen

I Bergen har vi tre taxiselskaper, derav Taxi 1 som proklamerer med at de er det billigste med 0,- i starttakst. Det hjelper lite når man har en høy minstetakst.

Praier du opp Taxi 1 på dagtid kan det hende de er billigst, men skal du til byen eller omvendt en lørdag er situasjonen en helt annen.

Taxi 1 har da en minstetakst på 160 kroner, mens Norgestaxi følger opp med 148 kroner.

Bergen taxis minstetakst i samme tidsrom er 99 kroner, og da er starttakst inkludert.

Dette er priseksempler fra Kronstad og til byen.