Buss med kluss

Buss

Lei av å vente på bussen? Kom den ikke? Er bussen overfyllt? Skriv din erfaring med Tide, Concordia og Skyss her. BA vil gjerne bruke historien din i avisen og på BA.no.

Vist 17642 ganger. Følges av 67 personer.

Kommentarer

Opplevde her om dagen at jeg måtte betale 12kr for å ta med min nesten 5mnd gammle valp på bussen. Spurte om sjåføren var seriøs da han skulle ha mer enn 24kr for billetten pga jeg har aldri sett noen betale for å ha med hund inn tidligere. Han mente da at regelverket var slik at hvis jeg ikke kunne ta bikkjen på fanget så måtte man betale. “Får ta bikkjen på fanget eg da… Null stress det”, sa jeg da. Men måtte likevel betale pga hunden var, i hans øyne, en middels stor hund.

Vel, da lurer jeg litt på hvorfor i huleste de pengevampyrene i Skyss, Tide, eller hva pokker de nå heter om dagen, ikke tar seg betalt når folk kommer ombord med enorme trillekofferter, bagger, søppelposer og mer til. Det tar jo opp nesten hele midtgangen til tider, og er da mye mer til sjenanse for andre passasjerer enn en hund som legger seg fint under ene setet i midten av bussen.

En del av de med barnevogn slipper også ofte fri fra det å betale for mer enn sin egen tur. Det er jo greit for de har vel så lite penger, eller det er så synd på de fordi de er så slitne etter å ha ammet hele natten osv osv… Men kommer det en fordømt sykklist eller en forferdelig hunde-eier? Ja nei da skal de jaggu meg få lov å punge ut, for de har jo såvidt livets rett når de er så latterlig lite smarte at de i det heletatt har tenkt tanken på å anskaffe seg miljøvennlig transportmiddel eller kjæledyr…

Men for all del! Jeg klager da ikke… setter veldig pris på forskjellsbehandling jeg… og de 12 ekstra kronene skal jeg gledelig betale så fremt det resulterer i et bedre kollektivtilbud enn den elendigheten som de i dag kaller et busstilbud!

Synes Bergenserene bør slutte å syte over alt,busstilbudet er kjempe,men feil kan alle gjøre

“8. 2 Levande dyr Hund/katt kan takast med i rute dersom dei vert haldne i band og ikkje er til
sjenanse for medpassajerer t.d. allergikarar. Reisande som har med levande dyr må følgje
eventuelle instruksjonar frå sjåføren.
Førarhund saman med betalande blind, og politihund saman med fullt betalande polititenestemann i uniform vert prioritert og reiser fritt. Elles skal det løysast barnetakst for hund. Maksimaltakst kr 40,
. Rabattkort eller Verdikort kan nyttast."

Fra takstregulativet…
Ellers kan det nevnes at “gammle” regelen var at skjødehund kune taes med gratis mens andre hunder måtte betale barnetakst, men minste takst var lik minstetakst for voksene. Dette var som sagt før og ikke nå. For noen år siden ble minste taksten satt til lik barne takst, men da var regelen blitt at alle hunder måtte løse billett.
Reise gods som sykkler tar også stor plass og må derfor også betale. De sjåfører som lar hunder og sykkler gli igjennom uten å ta betalt, gjør rett og slett ikke jobben sin.
Kan jo og ta med reglen for personlig bagasje:
“8. 4 Bagasje
Handbagasje i bagasjehylle, under setet eller på passasjeren sitt fang vert frakta gratis. På lengre ruter der det vert nytta bussar med bagasjerom kan ein fritt ta med reisegods på inntil 30 kg.”

Denne regelen tolker jo jeg slik at det er en begrenset mengde bagasje som kan taes med evnt overskytende kan man nekte å ta med…

Jeg har nå vært busspassasjer i 2 mnd. jeg tar bussen daglig i fra lagunen til åsane terminal. 50bussen. jeg jobber 6 dager i uka, og på denne tid har bussen komt i tide 2 ganger, dette synes jeg er helt forbanna tåpelig av tide, skyss.
De er en stor bedrift som jeg synes skall kunne orde opp i dette, men ikke. fan ta tide. Håper det snart blir en budrunde der de taper kollektivtrafikken i bergen.

Før folk klager kan de jo lese takstregulativet. Der står det at en skal betale for hund, størrelsen er ikke nevnt.
Dvs. at en skal betale for hund uansett.
Man har rett til et barn gratis, det være om du så har tre barn under 4, skal du da betale for to.
Sykkel skal en og betale for….
Synes at Tide eller Skyss bør bedre opplyse om hvordan disse reglene er. Ser i den nye ruten at det er fjernet. Det er dumt. Som sjåfør har jeg mange ganger bladd opp på akkurat denne siden, for å vise til de regelen som er nevnt over.
Kanskje folk kunne prøvd å være litt koselig med sjåførene, så kanskje flere kommer tilbake i arbeid.
Det er ikke et ukjent fenomen at folk gruer seg til å gå på jobb, en treffer ganske mye rart iløpet av en dag. Mest positivt, men det finnes folk som er nærmest besatt på å ødelegge en arbeidsdag for en sjåfør.
Folk klager og syter, men hva med dem selv?? ‘’Jeg har glemt kortet, går det greit?’’ ’’Oy’’ sier damen etter å ha tømt vesken på dashboardet, ‘’jeg har visst forlite penger… ’’ Da er det liksom påkrevd av våre passasjerer at vi skal bare nikke og si ja det går greit… Men nei, det er ikke det. Selv om bussen går uansett, vi lever av at folk gjør opp for seg. Vi skal snart ut i anbudet og da er det iallefall ikke greit.
Nei, det er mye skjerpings å gjøre hos Tide, men det kan jaggu folk i gaten som skal inn på bussen og!!

Helt greit det at man har et slikt regelverk og at alle skal betale for det ene og det andre… Så lenge man vet om det og sjåførene håndhever dette til enhver tid så er det ikke et problem for meg det. Det som skaper frustrasjonen er jo at det er så hipp som happ om de tar betalt eller ikke. Og at de finner på sine egne regler der og da… Har skjeldent til vane for å klage på sjåførene til bussene i byen, for jeg synes de generellt gjør en god jobb, men akkurat i det tilfellet der så synes jeg det er for dårlig.

Og hvorfor i all verden de skal ta seg betalt for sykkel, hund, barnevogn med mer skjønner jeg ikke. Er en regel jeg kunne tenke meg å få fjernet. Ja, det tar jo opp litt plass som igjen kunne blitt brukt til stående passasjerer, men herlighet da menneske. NOE må jo være litt lukrativt for at folk skal ta buss fremfor bil. Skal jeg drive å betale ekstra for det ene og det andre på bussen så blir jo billetten til slutt så dyr at jeg likegodt kan ta min egen bil…

Sakser litt fra det forrige brevet jeg sendte til Tide:

Kundegarantien sier at avgangene i ruteheftet skal kjøres dersom ikke annet er kunngjort. Dette var ikke tilfellet her, og jeg lurer på hva som er vanlig fremgangsmåte for kunngjøring av avvik i forhold til ruteinformasjonen. Busstoppet på Arnatveit, og veldig mange andre steder, består av et skur, og det er få muligheter for å motta informasjon fra Tide.

Tidligere jobbet jeg i Åsane, og tok ofte bussen fra Nyborg til Indre Arna. Jeg la da merke til at ifølge bussrutene brukte bussen ca 20 min fra sentrum til Åsane, hver dag uansett tid på døgnet. Alle som har kjørt bil eller buss i Bergen vet at trafikken varierer. Bussen jeg
skulle ta, skulle være på Åsane Terminal hver hele eller halve time, og på Nyborg ca fem minutter senere. Jeg opplevde da at bussen kunne komme fra to minutter over halv til fem minutter på neste time. Altså et slingringsmonn på 22 minutter. Det blir vanskelig å planlegge hjemturen i forhold til dette, og selv om kundegarantien så fint lover at ”avgangene skal kjøres dersom ikke annet er kunngjort”, sto jeg hver dag og ventet i uvisse. Dette er noe som går igjen i bussrutene, og som sikkert har gjort det enklere å planlegge,
men det er til frustrasjon for kundene deres.

Hvorfor er ruteinformasjonen på busstoppene slik den var da Tide og Gaia kjørte hver for seg? Det er ulike typer oppslagg på busstoppene i Arna kontra i Sandviken, for å bruke to eksempler. Jeg savner et system, både på busstoppene og i ruteheftene, og jeg savner navn på busstoppene. Nå er jeg etter hvert kjent i Bergen, men jeg misunner ikke tilreisende og nyinnflyttede sitt første møte med Tide. Ruteheftene til Arna/Osterøy-rutene er et sammensurium av ruter via Åsane og Nesttun, men Arna stasjon og togtider iblandet. For å gjøre det ennå enklere, er det tegnet inn piler hit og dit i tabellen.

Var det ikke nylig et skriv i avisen om at de skulle få ganske saftige bøter hvis ikke bussene gikk i tide, eller hvis bussen aldri dukker opp i det heletatt??? Men, det jeg lurer litt på da er hvem som skal melde ifra at de bryter rutetidene sine, og hvem man kan melde fra om det til…

Skulle ta bussen fra Fana til byn klokken 11. Stod på busstoppet 5 på, men bussen så ikke ut til å komme. Jeg ventet i tilfelle den var forsinket(noe som ikke er uvanlig), men bussen kom aldri. Da hadde jeg stått der i 20 minutter, og nå var det ingen vits i å gå hjem igjen da neste buss kom bare 15 minutter senere. Den bussen kom, dog 5 minutter for sent, altså ventet jeg på bussen i 40 minutter.

En annen ting jeg synes er dumt er at selv om det er utallige busser som kjører til og fra Fana busstasjon, så slipper de ingen på før/etter lagunen. Dette selv om det er veldig dårlig med busser, spesielt om kvelden/i helger. Om man står på busstoppet på stend midnatt på en lørdag, vil sannsynligvis 3 busser kjøre forbi deg i hver retning, uten passasjerer.

En siste ting er at veldig mange bussjåfører yter særdeles dårlig service, enda de jobber i et servicyrke.

jeg opplever ganske ofte at jeg må vente på bussen.. av og til må jeg vente opptil 2 timer.
det vil si jeg rekker ikke skolen.. skyss klarer ikke å holde rutene sine, og de venter ikke på hverandre visst noen skal på overgang.
hinn dagen så venta jeg på bussen til skolen. jeg står tidlig nok opp så jeg kan ikke ta tidligere busser. så er det bare meg på busstoppet denne dagen, fordi de andre hadde fri. da gadd ikke busssjoføren å kjøre inn pga det var bare meg som skulle på, så han vinka og ga tegn på at jeg skulle ta neste buss som kom bak,. det viste seg at neste buss ikke kom før en time etter.

for det andre så ringte vi inn til sentralbordet en dag jeg og noen venner skulle ta bussen fra åsane og til knarvik.
jeg ringte en gang og spurte når det gikk buss hjem, da svarte dama i andre enden at det skulle gå en klokka 19.05. så vi gikk ned på terminalen 10 min før. og vi ventet og ventet. så jeg ringte opp igjen og spurte når den bussen skulle være være der og hvor den var i verden. da sier hun at 19.05 bussen er på vei. så venter vi i 15 min til og vi ringer opp igjen, da var det en venn av meg som snakket. da sa mannen som han snakket med at det ikke eksisterte noen buss 19.05 men at den går 20.05. så venter vi til det, altså 1 time, og da kommer det en buss, 19.55, da spørr vi hva buss det var, siden den ikke var registret på klokkeslettet, og da svarer bussjoføren at det var den 19.05 bussen,, altså, den var nesten en hel time forsein..
også måtte vi betale for bussen, og det var fult, og bussjoføren blei sinna på oss fordi vi spurte.

en annen gang, samme uke som de andre to.
skulle jeg til skolen. det skjer hver dag at bussen er full..
men så har vi kjørt i 5 min, og det kommer på mange folk. da er bussen overlastet, og det kommer ikke innpå flere passasjerer.
så. de andre må stå igjen å vente, og bussjoføren vil ikke sette inn en annen buss. så de andre mister arbeid+ skole fordi det ikke er nok busser.
men. så hadde vi kjørt litt, plutselig bråbremser bussen og en unge dette på gulvet. da blir bussjoføren sinna og sier i microfonen at det var ungens feil, og at han burde holdt seg bedre fast, selvom han stod, og at han ikke burde stå!

alvorlig talt. dette er dårlig service.
jeg håper for alle sin del at concordia går konkurs snart, og vi får tilbake tide.
dette er dårlig. vi har komt ett stykke ut i sep, og de har enda ikke blitt bedre. dere burde forstå at dere gjør det dårlig når det kommer avisoppslag fra dere hver dag etter dere begynte å kjøre!!

Hmm, her var det mye klaging må jeg si.. :D Spørsmålet mitt er: hvorfor skal det alltid gå utover sjåførene? kjører buss selv her i Bergen og alltid er det vi som får kjeften, tror dere virkelig vi er sene med vilje? tror dere vi ungår å kjøre ruter sånn at bussen aldri kommer? hvis dere tror det, må dere tro om igjen. Jeg er nok ikke alene om å prøve å holde rutetiden, og det er ikke alltid det er kø eller omkjøringer som er grunnen til forsinkelser. Vet at noen av rutene har minimalt med tid på seg, så hvis 10 – 15 skal fylle på kortet sitt så er vi allerede 5 min. forsinket. noen har ikke funnet frem pengene engang når de kommer på bussen. så har vi de eldre som nesten må få lov til å sette seg før vi kjører.

Vi kjører somregel rutene begge veier, og noen ganger er vi sene fordi det var kø på turen før, og hva skjer da? jo vi må ofre vår pause og begynne på neste tur med en gang. alikevell får vi kjeft!!!

Syns inderlig dere skal tenke dere litt om før dere gir sjåførene huden full neste gang. Vi gjør ikke denne jobben for at flest mulig skal skjelle oss huden full.

Så var det litt skriving her om hunder… ja, det koster 12,- kr samme som en barnebillett. Noen ganger lar vi de sitte på gratis, helst når de er så små at man kan ha de på fanget. Men her prøver vi også å vise litt kjønn. noen tar det som en selvfølge at hunden skal være med gratis, og det syns jeg ikke er riktig. Er lov å spørre på en fin måtte. Hvis ikke kan det jo godt hende at det blir så mye problemer med det at ALLE må betale uansett. Slutt på å være grei sjåfør liksom.

Noen mangler 1 kr til biletten, noen har glemt kortet, noen har mistet lommeboken osv osv. Skal vi være like firkantet der?

Det har stått mye i avisene i sommer om forsinkede busser og busser som ikke kommer. joda, vi sitter på avdelingene våre og drikker kaffe og prater drit… tror dere det?

Vi er mennesker vi også, noen har en god dag, noen har en dårlig, noen skulle kanskje ikke vært bussjåfør, men dette gjelder absolutt ikke alle. skal dere klage så vær så snill å klag til selskapet. ta turen inn på tide.no og send en mail eller noe. Når vi allerede er sene i rute har ikke vi så mye tid til å krangle på hvert stopp heller.

Ha en ellers hyggelig aften da folkens, så snakkes vi på bussen imorgen :D

hva er det som gjør at bussen ikke kommer i det hele tatt? dette vil jeg ha svar på.

ja. kan godt svare deg utifra min erfaring.. Hadde for en stund tilbake en hendelse der brannalarmen i motorrommet gikk. Naturlig nok tar vi ikke sjanser og evakuerer bussen, det tar selvfølgelig noe tid å skaffe en ny buss men den gangen “forsvant” den bussen ut av ruten.

Så har vi dette med sykdom og bussmangel som har vært skrevet litt om. Det stemmer, i sentrum er det hovedsaklig 3 avdelinger som kjører. Nyborg, Mannsverk og Fana. Mannsverk avdelingen har manglet folk siden i sommer og jeg har selv vært med på å måtte kjøre en “ekstra” arbeidsdag etter ordinær for en annen avdeling en den jeg jobber på.

De som ikke har så mye famile og unger jobber mye ekstra for å dekke inn så mye som mulig slik at bussene skal gå. Noen av disse blir så skjeldt ut og da skjønner jeg jo at det kanskje ikke er så kjekt å jobbe overtid.

En annen grunn som ofte kan skje i morgen og ettermiddagsrushet er at vi blir så forsinket at vi ikke kommer før NESTE buss skulle vært der. I ekstreme tilfeller må noen turer kanseleres for å komme inn i rute igjen.

Noen sjåfører kan bli dårlige mens de er på jobb. og må avbryte turen.

Som sagt, det kan være mange grunner til at bussen ikke kommer. Å da vil jeg gjerne minne om kundegarantien til Tide. Hvis bussen er mer en 20 min. forsinket og det er TIDE sin skyld!!! Kan dere få dekket taxi.

Eksempler på når det er TIDE’s skyld:

Mangel på sjåfør så turen måtte kanseleres.
Mangel på busser.

Eksempler på når det IKKE er TIDE’s skyld:
Kø, Rushtrafikk
Ulykke
Stengte veier (f.eks. Løvstakktunellen, da blir det fort kø over melkeplassen gitt)

Håper du fikk svar på det du lurte på AMM :D

hei, jeg fikk et godt svar. men det er litt risikabelt å bruke den garantien da. for hvis du da tar taxi fra fana til åsane så koster dette gjerne noen hudrelapper. og det kan da vare sånn at det var en som ble syk, dette vet jo ikke jeg. jeg stoler ikke på tide da jeg har hørt mye dritt.

liker ikkje Tide:( Liker sjåførerne:)

hva med “kundeservice?” det er noe dere mangler en del av. men jeg syntest tide er ganse bra, de gjør som oftest det de skal, og som sagt, folk gjør jo feil. det skjer jo den beste. men skyss, det er motsatte av tide..
de gjør litt for mange feil til at det er godtatt.
men du sier at visst tide er seint eller noe osv, da skal vi få taxi tildekket.
vil det si at vi skal betale selv også få penger igjen?
tenk om vi ikke har penger da? om vi bare har rå til biletter.
da blir det litt vanskelig å betale, men samtidig må vi stå i evigheter før neste buss kommer.. dere burde skaffe sånn i skyss også, de trenger det virkelig:)

Stig Atle Johansen :
jeg klager ikke. for det har jeg gjort til tide.no før, men da får jeg ikke svar, selvom jeg har ventet i over 10 dager. så.
selvfølgelig er det ikke sjoførene sin feil. så klart ikke din i ddete hele tatt. men, dere må kanskje prøve litt hardere å komme i tide. eller så får dere endre tidene deres og beregne litt bedre? kanskje ikke du, eller bussjoførene, vil jo tro at tide.no skal fikse opp i slikt, men når de ikke gjør det, hvem andre kan man snakke til da face to face?
vi tror jo ikke dere tar pauser, vi ser jo det:)

vertfall med skyss, de satt en dag å venta til kaffen var drikket opp før de kjørte videre, selvom bussen var allerede var 5 min over tiden.
haha,, så.. du kan kanskje forsvare deg selv, men ikke alle andre.:)
du gjør det kanskje rett, men kanskje ikke alle de andre:)
men dere gjør en bra jobb, det skal dere ha. men servicen og tiden burde dere såpass fikse:)

AMM: Hvis jeg forstår spørsmålet ditt rett så vil det at en sjåfør er syk gå på det samme som at Tide mangler en sjåfør. Om du vil få dekket hele turen fra Fana til Åsane er jeg usikker på..

Elvira: Nå vet ikke jeg hva skyss gjør og ikke gjør, men vet at for de er det mye nytt. Nye busser, Nye Ruter, Nye rutiner og Nye bilettmaskiner.
Så var d det med taxi igjen da.. :) Hovedregelen er 20 min. Altså har du ventet i 20 min eller mere Kan du ta taxi, ta vare på kviteringen og få dekket utgiften. HVIS!!!!!! Det er TIDE / SJÅFØREN sin skyld at bussen er sen eller ikke kommer. Er vi sene pga. KØ eller ULYKKE kan ikke TIDE / SJÅFØREN klandres. og Taxi vil ikke bli dekket.

Det var sånn grovt forklart. Mulig dette står på hjemmesiden eller i ruteheftet helt bak. sammen med reglene for alle de andre takstene, hvem som reiser gratis, når man kan få ett barn med gratis osv osv. (hva en hund koster f.eks) dette mener jeg står bak i ruteheftet for BERGEN.. ;) lurt å lese.. :D

Flere spørsmål??? :D

haha,, ikke såå mange flere spørsmål til deg, siden du ikke kunne svare for skyss. men etter 1 månde og noen ukers tid burde de klare å finne i det minste fram veien, noe vi må forklare dem. og de burde forstå noe som kalles bilettmaskiner, og for de som ikke forsår det etter 1 månde, så er det jo noe som heter bruksanvisning:D kanskje smart å lese den?
jaja.. men skal ikke slakte deg med spørsmål du ikke kan svare på, pga du er tide.
:)

Elvira: Hehe. jeg må ærlig innrømme at jeg har gjort feil jeg også. sett feil klokkeslett på kjøreplanen eller på klokken. Det kan skje. Kankje vi også kan glemme tiden litt når vi prater med koleger også. Og noen kanskje bare MÅÅÅ på do, før neste tur. :)

Når det gjelder å regulere tidene er ikke d så lett som det høres ut som.. :D Vi har mange busser som skal møte hverandre og ha overgang, så flytter vi på en blir det kluss med en annen. skjønner? Kan være enig med deg at noen ruter burde få regulert tiden sin. Men igjen kan det være stor forskjell fra dag til dag. F.eks. kan vi holde ruten fins som bare d, så endag kommer alle å skal fylle på kortene sine, eller d er litt mere kø en det var igår, osv. Blir utrolig vanskelig å legge tilrette for alt, men som sagt, noen ruter BURDE reguleres fordi vi har for dårlig tid.

Ett lite tips er kanskje å spørre sjåføren en gang, hvis han kjører fast på “din” rute. Spørr hvordan det bruker å være. Er det spesielle tider på døgnet man kan forvente at bussen er sen? f.eks. ta f.eks. linje 50. Har selv kjørt den flere ganger, og ligger stort sett i rute midt på dagen og på kvelden, men morgen og ettermiddag går d ikke. en ting er kø, men det er egentlig ikke alltid den som er hovedgrunnen. Når linje 50 kommer fra Åsane og inn til byen, hva skjer da, jo alle som skal oppover Landås går på den første bussen som kommer, enten d er linje 2, 31 eller 50. Når da 50 må stoppe på hvert stopp, og er stapp full så det tar tid å få den bakerste gjennom midtgangen og ut døren så er det umulig å holde rutetiden. Den veien er det værst på ettermiddagen, og motsatt på morgenen når alle fra Landås skal ned til byen.

Hvordan ville du planlagt en slik rute? en dag er det mye folk, en dag er det lite. Umulig å si hvor lang tid bussen vil ta.

En annen grunn til at det nok ikke blir det store endringene nå uansett er jo at det fortsatt er usikkert hvem som faktisk skal kjøre buss her i Bergen etterhvert.. Eller… det blir nok de samme sjåførene, bare ett annen selskap kanskje. Bussjåfører vokser ikke på trær, så vi går på gjennbruk.. :D

Men spørr sjåføren hvis dere er usikre. har hatt folk som har spurt meg hvordan det er å ta den og den ruten da og da, bør de ta en buss tidligere eller ikke f.eks.

:D det enneste jeg kan si som jeg har hørt om de nye bilettmaskinene er at de skulle vært testet mye bedre ut, får de ble satt i drift for fult, skal vist ha vært, eller er noe problemer med de.. Det er alt jeg har hørt. men tror nok det vil ordne seg etterhvert. Uansett skal ikke kunden lide for en bilettmaskin som ikke virker, “HUSK å ikke betale hvis du ikke får bilett!!!”

du svarer smart da:-D
jaja, dere gjør jo jobben deres som alle andre.
jeg forstår at det ikke er fult mulig å endre, men alikavell, litt dumt at det går utover jobber og skoler.
men jaja.. får vel bare haa masse fravær.. går fint det liksom :-)
haha,,
neida,, nå tuller jeg.
bedre at noen kjører busser enn ingen, :-)
så takk for at dere gidder i det hele tatt.
er vel ikke dere vi skal klage til heller, men noen vil jo høre menst andre ikke gidder å ta seg tid til å se på deg:-)

lurer hvorfor tide heter tide.. bussen kommer jo aldri i tide? hehe

Utide, neida, men det er utrolig hvor mange ganger de kan klare å komme seint, syns de legger rutene litt feil, kunne vært litt mer tid i mellom busstoppene på rutetabellen, ikke rart de kommer forseint egentlig

Håpløse Askøybusser:

Jeg bor i skiftesvik. Det er halvveis mot Marikoven på Askøy, relativt sentralt – ikke mer enn 5 minutter å kjøre fra broen. Men går det busser dit?

490-bussen (min buss) går 14 ganger om dagen. Flesteparten av disse i rushtiden.

Det funker nok fint det for de som har 9-4 – jobb, men for meg?
Hvis jeg vil hjem etter kl. 5 har jeg 4 (!!!) busser å velge mellom. Ja, 4. en 17.08, en 19.08, en 22.08 og en 23.08.
Hva hvis jeg vil til byen etter 9? En buss 10.42 og en 13.42

Hva er resultatet av dette? Jo, alle kjøper bil. Eller scooter. Ingen gidder å forholde seg til en bussrute der det kan gå opp til 3 timer mellom bussene.

Det blir en ond sirkel. Ingen gidder å ta bussen siden den aldri går og siden ingen tar bussen gidder ikke tide sette inn flere busser.

Takk for et elendig busstilbud! Nå blir det scooter på meg!

Håkon Holmås :
du kan ikke klage om det derre. det er jo ikke tide sin feil om du ikke slutter på jobb slik at du kan ta en buss hjem,, hehe.. jeg skjønner dillaet ditt, men altså.. er ikke så mye å gjøre md liksom :)
fint å høre du fikk scooter da:-D da kommer vertfall du i tide =)

Konkréte tiltak som kan gjøres for å bedre Tides kollektivtilbud i Bergen:

- Kollektivrabatt for studenter over 30. 12% av Bergens befolkning er studenter og 30% av disse igjen er over 30. Dette er forresten en sak for fylkeskommunen.
- Å merke bussholdeplassene med hva de faktisk heter. I starten når jeg flyttet til Bergen, så ante jeg såvidt hvor jeg var. Å skulle si hvor lang tid bussen bruket fra Fana til der jeg befant meg ble fort en utfordring når jeg ikke engang ante hvor jeg var. Det beste alternativet er å merke bussholdeplassene med tidspunktene bussene faktisk går derfra. De gjør det i resten av Norge, hvorfor ikke i Bergen?
- Ha display- og lydannonsering inne på bussene som forteller hva neste holdeplass heter. (Se til Oslo! I Oslo vet en alltid hvor en skal av!). Det er desto vanskeligere å kunne forutsi hvor en skal gå av når bussholdeplassene ikke er merket med sted!
- Det kunne gjerne vært to kortlesere på inngangen bak.
- En ordning som viser hvor mange minutter det er til buss/bybane er på vedkommede busstopp (igjen, se til Oslo! De har hele tiden stålkontroll på hvor hver buss befinner seg via GPS/GSM og kan derfor beregne gjennomsnittsfart og tid til bussen er på neste busstopp. Er klar over at det koster skjorta, men det er GENIAAAALT!)

jeg elsker oslo sin kollektivtrafikk, de har orden på allt. har bodd der i 2 år før jeg kom til bergen, de vet hva de driver med. er det ikke concordia som har hand om det der da eller er det fortsatt Oslo sporveier?

Eh? Alle har ikke 9-4 jobb kjære Elvira! Og man vil jo gjerne ha et sosialt liv også.
Selvsagt kan man gjøre noe med det! Sette inn flere busser, for eksempel. Kan umulig være så vanskelig.
Hadde det gått èn buss i timen skulle jeg holdt kjeft, men ruten nå er rett og slett elendig.

Bodde i oslo i fjor, der var det deilig å reise kollektivt. Her er det helvete.

Som vanlig får vi bussjåfører så hatten passer, og våre respektive arbeidsgivere får passet påskrevet noe så inni svarte. Men det få tenker på er at ALT ved kollektivtrafikken i Bergen er POLITISK styrt, ALT. Også hva stoppene skal hete, om vi skal ha elektronisk utstyr der, når og hvor bussene skal gå, hvilke busser som skal brukes hvor, ALT !!! Dersom det noen som skal ha påpakning for alt dette så er det ikke oss i bransjen, men de som lager rammevilkårene våre, nemlig våre kjære ( og mindre kjære ) folkevalgte, og hvem har valgt dem, jo dere selv har gjort det. Så for å gjøre et komplisert bilde litt mindre kompekst, dere har satt folk til å styre utviklingen av kollektivtrafikken i Bergen, UTEN å sjekke hvordan de ville gjøre det FØRST, og ikke har dere FORLANGT at Bergen skal bruke LIKE MYE penger per innbygger på kollektivtrafikk som det de faktisk gjør i Oslo. Så før dere syter over alt som er feil, sjekk partiprogrammene neste gang, så kanskje mye av dette kan rettes opp.

Og en siste ting før jeg legger vekk tastaturet for denne gang, alle dem som reagerer på at hunder skal betales for, det er riktig at det står i regulativet, MEN, hva viktigere er, en hund som ikke har billett er per definisjon ikke dekket av forsikringen til selskapet. Det vil si at hvis noe skulle tilstøte hunden, er sjansen stor for at påfølgende utgifter må dekkes av eier. Eksempel: på en tjåkfull buss snubler noen på vei inn, denne personen setter frem foten for ikke å falle, foten treffer hundens bein med full kroppsvekt bak. Hva skjer da? Hvem må da bekoste veterinær og behandling ??
Kanskje noe å tenke på neste gang du tar med din firbente venn på busstur ?

Jeg opplevde i går ettermiddag at jeg måtte stå å vente på 90.sletten bussen i 55 minutter! (Denne bussen skal egentlig gå hvert 20.minutt fra holdeplassen før kl.17.15 http://www.tide.no/uploads/documents/ruter/bergen_os/141919/31_50_90_nn.pdf ).

Daglig benytter jeg meg av byens kollektivtilbud og går på bussen på stopp nr. 5 etter startholdeplassen som er på Toppe. Bussen skal ta ca.5-6 minutter fra holdeplassen til mitt stopp.

Jeg skulle ta bussen som går 15.40 fra støbotn, og var nede på busstoppet 15.42. Jeg har lært meg at bussene i tide går litt som de vil selv, og jeg er derfor alltid i tide selv.

Når jeg begynner på jobb halv 5 er jeg avhengig av at bussen er i rute slik at jeg selv kan være ute i god tid. Arbeidsplassen min ligger i Åsane, og jeg pleier å gå et lite stykke ifra Åsane terminal.
Klokken ble 16 og det var fortsatt ingen buss i sikte, så jeg satset på at 16.00 bussen kom i tide. Jeg ringte til jobben min ti over fire for å si at jeg kom for sent på jobb pga.bussene.
Jeg forstod deretter at det ikke var noe sjanse for at 16.00-bussen kom heller. (Fordi det ikke hadde kjørt noen buss i motsatt kjørefelt forbi meg).

Ironisk nok kjørte det tre busser forbi meg i motsatt kjørefelt ca.kl.16.20. Og da jeg ringte kundeservice i Tide for å bestille taxi på Tides regning var selvfølgelig tlf.linjen stengt kl.15.30. Bussen som til slutt fraktet meg til Åsane terminal, kom først 16.35. Slik at jeg var på jobb kl 17.00 og ble trukket i lønn for 30 min.

Dette er en av de verste bussopplevelsene (eller manglende bussopplevelsene…) jeg har hatt hittil, og håper det ikke blir flere av dem.

Jeg er ikke ute etter å henge ut noen av tide-sjåførene, men dette begynner virkelig å ligne et samfunnsproblem.(Kanskje byrådet skulle begynne å subsidiere noen offentlige og gratis busslinjer ut i bydelene, for å kompensere for rushtids-korkene som har oppstått i sentrum som følge av alle utbygginger etc. Det er nok mange fler som ville valgt kollektivtrafikk om kolektivsystemet hadde fungert optimalt! Dessuten ville klimaet vårt bli bedre å puste i med mindre privatbiler som stod i kø!)

Siden dere er så ofte i utide, og ikke kan tilby kundene det dere i navnet lover, så burde dere kanskje vurdere å bytte firmanavn.
Og ikke få meg til å begynne å snakke om Skyss sitt opplegg…

For å si som min farmor sier:
“I tide du liksom, skyss meg i ræ*en.”

Jeg bor på Askøy og er preget av et relativt dårlig bussforhold da jeg ikke bor i kleppestø som er “sentrum” på øyen.
Det har attpåtill hendt utallige ganger at bussene ikke kommer, og man blir stående en time, to timer, eller en halvtime for å vente på neste buss. Det værste er at dette preger små barn (5-6 år) som er avhengi av disse bussene for å komme seg på skolen. Både på barneskole nivå, og vidergående.

Skulle jeg tatt taxi for alle de gangene bussen min ikke dukker opp, hadde det nok vært like dyrt som den tapte arbeidstiden jeg har som følge av det dårlige bussforholdet.

Jeg syntes Tide burde bli flinkere på service, og tider!
Står det i ruden at bussen går 08.36, så bør den ikke gå 08.30!!!

Kollektivtilbudet i Bergen er så og si helt på trynet.

Skal man ta buss fra for eksempel Ytrebygda til sentrum, må man beregne at bussen i hvert fall er 10 minutter forsinket. Dette skjer hver eneste gang jeg skal ta buss.

Dette regner jeg med Tide vet selv, problemet er at de ikke gjør noe med det.

Hvorfor kan ikke Tide heller endre bussrutene, slik at tidene blir mer nøyaktige? Er det kø på en spesiel tid av døgnet, så VET alle at trafikken vil gå treigere enn om det ikke hadde vært kø.

Servicen er en annen del som burde endres. For all del, det er mange bussjåfører som er hyggelige. Men flertallet er sur og grinete.

Tide burde sende alle ansatte på et kurs hvor “hvordan yte god service” bør være hovedtemaet.

For å gi noen eksempler på dårlig service:

1: Ikke åpne døren bak for personer som reiser med kort.

2: Ikke åpne døren bak når man skal av bussen.

3: “Glemme” å stoppe ved busstoppet.

4: Gi ekstra gass på fartsdumper. Ikke det lureste man kan gjøre.

5: Regelrett kjøre som svin

6: Ha varmeovnen på fullt når det er 20 grader ute.

Det skal som tidligere nevnt sies at det er mange hyggelige bussjåfører også.

Vi tør ikke lenger å ta bussen med barnevogn. For det første er det stress å få vognen opp trappene og inn, som oftest er det best å bære knøtten mens jeg tar vognen inn, ingen hjelper. Før i tiden hjalp i det minste buss-sjåføren til. Men det verste er at buss-sjåføren (100% av dem) kjører før jeg har fått sittet meg ned, det er ikke særlig kjekt å dingle etter stangen mens man bærer en liten en. Hvordan skal vi få betalt da? Jeg har sluttet å ta bussen pga dette, tar heller drosje.

For det andre er det håpløst å ta bussen fra Tertnes til Bønes. Bussen er alltid for sen til “korresponderende” buss videre fra sentrum til Bønes, og da må man vente lenge og neste buss går via danmarksplass og krambua, det er jo rene turistbussen. Jeg vet at det er pga trafikken, men det er lov å justere rutene!

Jeg skal begynne å kjøre kollektivt igjen når vi har bybane fra Åsane til byn.

Vi i Tide, og jeg som direktør, synes debatten om kollektivtransport, fremkommelighet og punktlighet er svært viktig. Vi har 140.000 reisende hver eneste dag, og vi er glade for hver eneste tilbakemelding vi får fra våre reisende enten det er her på ba.no, til vår kundetelefon eller kunder som sender oss både ris og ros.
Vi tar de innspillene og tilbakemeldingene vi får på største alvor, og vi gjør alt vi kan hver eneste dag for å bli bedre.
Vi legger ikke skjul på at vi har mange utfordringer. Noen er vår egen skyld, andre skyldes ting som er utenfor vår kontroll. Uansett lover vi å fortsette og jobbe knallhard hver eneste dag for at alle våre reisende skal få en god opplevelse når de reiser med oss, at bussen kommer når den skal og bringer deg dit du skal på en sikker og miljøvennlig måte.
Jeg takker alle som har kommet med innspill her på ba.no. Alle innlegg er lest og vi går nå nøye gjennom dem for å forbedre våre rutiner. Vi lytter til våre kunder – og håper at dere gir oss sjansen til å vise at vi kan og vil levere bedre og bedre tjenester for hver dag som går. Jeg lover i alle fall å gjøre mitt for å få det til.
Hvis du ønsker å ta direkte kontakt med meg vil jeg gjerne at du bruker min e-post som er jostein.hatlebrekke@tide.no
Dine innspill skal jeg ta med meg videre, og du får svar fra meg personlig.

Med vennlig hilsen
Jostein Hatlebrekke
Administrerende direktør i Tide Buss

Andreas: DU BØR PRISE DEG LYKKELIG FOR AT DU I DET HELE TATT FÅR TA MED DEG BIKKJEN INNBUSSEN. Bikkjer STINKER i regnværet, er full av bakterier og både slikker og snuser andre hunder i rompen. I tillegg er de en fare for ALLERGIKERE.

Hvem skal holdes ansvarlig dersom dyret ditt utløser astma-anfall?

Vennligst hold dyret ditt hjemme eller i skogen. Takk.

jeg tok buss for føste gang på 10år mandag 14sept og hadde hunden med meg, dette var med skyss (concordia bus) og hunden fikk reise gratis og var en behagelig tur og jeg tar som sagt ikke ofte buss men all skryt vil jeg gi til bussjåføren, bussen kjørte nøyaktig på kl slettet, og da jeg sku tilbake for og hente bilen på verkested så var bussen nøyaktig da også og fortsatt fikk hunden reise gratis. har veldig god bussforbindelse her jeg bor så kanskje jeg kommer til og ta bussen litt oftere

Tja, har tatt buss fra Knarvik til Bergen og tilbake i meir enn seks år nå. Med HSD gjekk det eigentlig veldig bra, ekspressbuss om morgon og kveld og stort sett gjekk bussane når dei skulle. Greie sjåførar, sånn stort sett, og få med dårlige dagar også. Og sjåførane er og har vore med på laget heile vegen, honnør til dei.

Med Tide vart det straks verre, for ekspressbussane gjekk kun i rushet. Ellers var det rundt omkring på ei skikkelig mjelkerute i meir eller mindre halve Åsane. Det gjekk minst 10 min. ekstra på kvar slik rute på å plukke opp og sleppe av passasjerar i Åsane. Må seie eg var veldig godt fornøyd dei første dagane med Skyss då eg oppdaga at dei kjører det vi i før-Skyss-tider kalte ekspressruter, iallefall på dei tidspunkta eg har tatt buss denne siste månaden. Og heilt misfornøyd var eg heller ikkje da eg såg i summetonen i BA at ein eller annan i Åsane syntes at busstilbodet var blitt mykje dårligare etter at Skyss hadde tatt over i Nordhordland :-) Ikkje for oss som skal til Nordhordland, nei.

Etter at Skyss tok over har det vore ein del problem med billettsystemet, men det løyser seg nok. Verre er det at Skyss har lagt opp til ruter som i ettermiddagsrushet fra Bergen skal bruke ca. 10 minuttar lengre tid enn det som faktisk går med dei fleste dagane. Det har m.a. ført til at bussen har stått på Klauvaneset og venta, fordi der er det ei fast rutetid. Så der har ikkje Skyss vidareført det BNR, HSD og Tide gjorde med desse rutene: Starttidspunktet fra Bergen og busstasjonen låg fast, resten var ca. passeringstider. Det funkar, for oss som vil heim/på jobb og sikkert også på skule.
Bussane, heilt nye sådanne, vil eg ikkje kommentere meir enn at det var skuffande, og eit til dels stor tilbakesteg. Må ha lyden på maks på mobilen for å høre det eg hører på, motoren støyar så fælt :-(

Skyss og ruter i Nordhordland har eg få meiningar om. Det går for få bussar ut til her eg bur til at det er aktuelt å bruke dei. Siste sjanse til å komme meg heim før var 16:15 fra Bergen, nå er det 18:30, men eg har jobba mykje seinare enn det fleire dagar sidan 16. august, så distansen heim – Knarvik den kjører eg sjølv.

At det er glatt på vegane i tide og utide og at ulykker hender – er det meir å seie enn velkommen til Vestlandet? Det veit alle, og ingen vits i å henge nokon for det. Sjølv om det av og til kunne vore kjekt å hatt nokon å henge :-) Men legg nå for all del ikkje opp rutene etter at det er regelen, heller.

Poenget mitt er vel at trass i problem etter at Skyss tok over, så har vi som pendlar fra Knarvik til Bergen med buss eit godt tilbod. Bussane går stort sett (der har Skyss eit problem Tide ikkje hadde p.g.a. bussar som tidligare starta i Knarvik), og så lenge dei går som ekspressbussar så klarar ikkje eg å slå dei med privatbil. Årsaka til det er at eg må parkere på eit parkeringshus ein eller annan plass, men Bygarasjen er det mest nærliggande, og deretter komme meg på jobb. Eg skulle ønske at innbyggarane i Bergen fekk tilsvarande tilbod, dvs. at dei ikkje slår privatbilen så lenge dei ikkje kan parkere utanfor inngangsdøra til jobben. Da hadde køane forsvunne også.

Jeg bor ute på meland, og er desverre då blitt en “fange” av skyss concorida… Jeg er såå dritt lei av at bussene ikke kommer.. Når det nye selskapet kom her, så ble jo det redusert tilbud med buss til og fra Frekhaug.. Det kom mange klager på dette, de hadde ikke greid en gang å få med seg, alle rutene til og fra Frekhaug i rutene heller.. herre.. MEN så kom det store gjennombruddet (trodde man).. Det kom ut nye ruter med fler busstilbud for oss her på Frekhaug og rundt.. Men hva pokker er vits med nye ruter og slikt, om bussene ikke greier å komme når de skal ? Det skjedde meg 4 dager på RAD, der bussen jeg skulle ta enten til sentrum eller jobb i åsane ikke kom!! Altså selv om Skyss ikke har nok sjofører pga sjoførene er dritt lei, all den dritten de får no av det nye selskapet, så er det no ikke vi som er passasjerer som skal lide for dette..!! No har jeg sendt så mange sinte meldinger til dette selskapet, å HÅPER virkelig de fått noe vett i hodet..
Jeg synest så utrolig synd i de buss sjoførene, som får kjæftet hudenfull av sinte passasjerer som er sint pga bussen enten er meget sein, eller aldri kom.. De kan jo ikke noe for at de, som styrer dette er skutt…
Håper virkelig at noe skjer snart, for dette er ikke akseptabelt!!!
Ene kvelden, så kom aldri bussen på Flatøy, å då endte det med at det var to snille sjeler som hentet privatbilene sine, å tok med seg de som stod der, å kjørte til Flatøy.. Tusen takk til dere!! :)

Forøvrig vil jeg anbefale TIDE billettsystemet de har i Oslo. Der kan en kjøpe billetter på Narvesen eller automater til 23 kroner. Skal man derimot betale inne på bussen – koster det 35.

Resultatet – ingen kø inn på bussen, selv fra de mest sentrale holdeplassene.

Jeg jobber for tiden natt. Bussen hjem om morgenen bruker mer enn fem minutter på å ta in passasjerer i Olav Kyrres gate, og tilsvarende på Vestre Strømkai.

Disse ti minttene, kombinert med 10 minutter i krysset på Danmarksplass blir 20 minutter til sammen.

Noe som gjør at jeg i det siste har syklet istedenfor å busse. Bussen er for treg. (Det er her snakk om 35 minutters intensiv sykling).

Det er også flere ganger at personer har med seg sinte og høylydte hunder som har skremt passasjerer. Kan en da bare kreve at sjåføren kaster hunden (med evt. fører) ut av bussen? I og med at det står “dersom hunden ikke er til sjenanse..” ?

Og.. Apropos det som blir nevnt tidligere her. Hva er det som gjør at 90 bussen nesten alltid er sen? Og ofte kommer det to nittbusser samtidig, gjerne 45 minutter etter den ene skulle gått og 15 min etter neste igjen… (Når de går med 30 min intervaller…).

Og.. Apropos det som blir nevnt tidligere her. Hva er det som gjør at 90 bussen nesten alltid er sen? Og ofte kommer det to nittbusser samtidig, gjerne 45 minutter etter den ene skulle gått og 15 min etter neste igjen… (Når de går med 30 min intervaller…).Denne bussen er fantastisk ofte sen og umulig å forholde seg til.

Har tatt bussen til jobben i rundt 3 år nå da jeg har bodd i sentrum og må si at 30 bussen til Sandsli nesten alltid har vært til å stole på. Når jeg nå har flyttet og må bruke 50 bussen er dette en helt annen sak! Så langt har den skjelden vært når den skal (noen ganger 5-7 min for tidlig, noe som har resultert i at folk som mister den må vente 30-60 min til neste avgang).

To uker siden var jeg 15 min for tidlig ute og ventet på bussen. Da det var gått 15 minutter over avgangstid ringte jeg Tide for å høre hvor den var blitt av. tre ganger måtte jeg ringe de (de to første brøt de linjen etter at jeg kom igjennom) og tredje gang fikk jeg beskjed at den var forsinket (noe jeg allerede godt visste). Da bussen kom viste det seg at de to forrige rutene var kansellert noe som resulterte i store oppsamlinger av folk som hadde ventet på bussene. Det skal sies at busssjåføren gjorde så godt han kunne så flest mulig kom seg på og av. store mengder med folk måtte gå ut hver gang slik at folk kom seg av på stoppene sine og alle var slettes ikke så veldig fornøyde da vi gjerne kom 45 min forsinket til jobb.

Takk til tålmodig sjåfør…vet det ikke var din feil!

Til tide:

Denne dagen gikk det et lass med busser forbi meg til riktig tid (som jeg desverre ikke kunne ta), mens 50 til stadighet er tidlig-sen eller ikke kommer!
Kan noe gjøres bedre på denne ruten? I Oslo er holdeplasser utstyrt med digitale klokker/skjermer som viser hvor mange minutter det er til f.eks nr 50 kommer til “din” holdeplass (eller sier hvor mange minutter de er forsinket)

Hadde gjort hverdagen så mye smidigere for oss som faktisk må på jobb og helst bør være der i “Tide”.

Jeg bor på Askøy uten for Bergen og her er ikke busstilbudet så mye å skryter over om kvelden og i helgene. På morningen og formiddagen er det bra, men når klokken blir lenger ut på dagen blir det dårlig. Det er mest om helgene vi merker det. Hvis du skal hjem fra Bergen by en lørdagskveld så går den siste bussen til Askøy øst, hvor jeg bor: 00.08. Men bussen før det går 22.38, så det går ikke buss på 1 og 1 halv time i mellom der. For de som på på Ask og Hanevik, altså buss 485 går den siste bussen 21.08 i fra Bergen by en lørsdag kveld. Jeg tar buss 484 som heter Steinrusten. Noen ganger heter bussen 485 Hanevik/ o Djupamyr.
Om søndagen er busstilbudet håpløst! Det er veldig store mellomrom mellom hver buss. Det går foreksempel en buss 16.12 og så går ikke neste før 17.42. Hvis du skal fra Bergen by med 484 eller 485 bussen så går det en klokken 20.08, så går neste 22.08 og så går det ikke før 00.08. 22.08 bussen går bare til de mange av stedene hvis det er passasjerer. Det vil si at hvis du skal fra Djupamyr til Hanevik med den bussen, kan du ikke stole på det, fordi det er ikke sikkert at det går så langt.

Det var en av bemerkningene som jeg har å komme med når det gjelder antall busser. Jeg tar buss hver dag i ukedagene. Jeg går på skole på Olsvikåsen, som er rett over Askøybroen og så opp i Olsvik. Jeg tar bussen 07.10 og er på storavannet terminal rundt 07.33- 07.37, det spørs om det er kø eller ikke. Bussen som jeg tar til skolen derfra hetrer 44 Busstasjonen. Den skal gå 07.50. Siden det er veldig mange elever på den skolen som kommer i fra Sotra, Drotningsvik, Askøy eller andre steder enn Olsvik og Godvik, så er bussen full på storavatnet. Det vil si at den kan bare ta på de persoene som står på de tre første busstoppene. For da er den full. Noe som resulterer i at alle de andre på vente på bussen som går 08.05 fra storavannet, og da kommer de forseint på skolen. Vi har sagt i fra til skolen og lærerene våre om buss problemet, og de har prøvd å kontakte Tide om at de må få lagt til en buss til, fordi at elever ikke kommer til skolen og vanlig passasjerer får ikke en gang kommet på bussen, fordi den er stappet med skole elever. Tror det var torsdag forrige uke, så kom det en ekstra buss og vi ble veldig glade, fordi da viste vi at vi slapp og stå oppå hverandre og presse oss ut når vi skulle av. Dette gjorde det helt fram til i dag. Da kom den ikke lenger.

En ting som er veldig dårlig gjort er at bussjåførene fortsetter og ta innpå mennesker etter de tre første busstoppene når bussen har brukt alle sitte og ståplassene den har lov til å ha. De skjønner ikke at vi faktsik står skvist sammen oppå hverandre. Det er et stor problem, og det er det samme problemer for de som kommer i fr Loddefjord terminal. Den bussen er også stammet full, men det har de to bussen.

Det er ikke så ofte jeg opplever at bussen er forsinket, og det er veldig bra. Det er bare en gang i blandt det har hendt. Bussjåfører bør også lære seg å være litt mer hyggelig mot oss som passasjerer. Nå snakker jeg ikke om alle bussjåfører, fordi det finnes noen stille. Men mitt generelle inntrykk av bussjåfører er at de er sur og missfornøyde. En situajson jeg husker god var at jeg så en som jeg kjenner løpe mot busstoppet når bussen var nesten ved det. Han rakk ikke å komme fram i tide og fortsatt derfor å løpe til det neste, der han viste at bussen ville bruke litt tid, fordi det var en del mennesker som skulle på. Bussen var akkurat klar til å kjøre da jeg ser i vinduet at han jeg kjenner kommer løpene rett ved siden av bussen, jeg roper ut at han må stoppe fordi det er en som skal på. Da svarer han at han ikke har tid til det, fordi han allerede var forsinket. Og han kjører uten og ta personen på. Han var 4 minutter eller noe unna Kleppestø terninal, og var kanskje 1 minutt eller noe forsinket.
Slike ting gjør meg irritert.

Det at bussen er sein i rute går mest ut på at den står i kø bak alle dem som bruker bil..og som oftest sitter det 1 i hver av bilene. Når alle skal hjem fra jobb kan du tenke deg det blir lang ventetid.. slutt å klage til Tide..Bussene kan ikke hoppe over trafikken.. teite folk altså!

Bussene er forsinket hver dag,og som fører til frustasjon
Men når ingen kommer ingen frem med klagene på forsinkelser burde Tide a/s snarest få et telenr som kunder `kan ringe og klage eller få opplysninger om forsinkelser og innstillinger, og ikke overlate den jobben til overbelastede bussjåfører !
Eller er Tide ledelsen for feige til å ta i mot klager og innspill fra publikum,og vil eller at busssjåførene skal ta støyten.

Det har vært mye passasjerer og lite busser i de siste 4-5 ukene;
Bussene på linje 2, 31 og 50 har vært så fulle at det har vært vanskelig å komme seg av. Jeg telte 37 passasjerer i midtgangen på en “vanlig” liten buss her hin dagen. Det føltes ganske utrygt, da jeg sto omtrent i midten (derfor jeg kunne se hvor mange vi var).

Da jeg spør sjåføren om Tide er klar over hvor galt det er, svarer han surt: “Det gikk jo bra”… Noen dager senere leser jeg at der har vært mye sykdom og busser på verksted. Kunne ikke surpompen sagt det? Det kan jeg skjønne.

Bruker dere i Tide noen form for kartlegging av reisende? Avogtil så virker det ikke slik…

Jeg har alltid gått på skole i nærområdet så buss har ikke vært et tema. Nå når jeg må ta buss til og fra skolen hver dag har jeg opplevd en del bare på den tiden etter sommeren.

Jeg har opplevd at jeg og noen andre sto på storavannet terminal og ventet på bussen. Den kom, men den bare tok seg en runde rundt terminalen uten å ta folk på. Jeg har også opplevd at bussen ikke kommer i det hele tatt flere ganger der nede.

Det værste er egentlig til skolen. Fravær er ikke noe vi elever vil ha. Når jeg skal til skolen må jeg ta to busser. En fra der jeg bor til storavannet og en fra storavannet til skolen. En morning for ikke lenge siden sto jeg der jeg bor å ventet på bussen. Det gikk 5min, det gikk 10min og jeg skjønte etterhvert at bussen ikke kom. Da mast vi også skolebussen.

Dette var bare noen eksempler, jeg hører stadig om folk her i området som opplever at bussen ikke kommer. Dette er tydeligvis et vanelig problem!

Kjempe stress for mange mennesker hvis bare en buss ikke kommer og det må tide skjønne etter hvert! Gleder meg til jeg har lappen og slipper å være avhengi av noen vi ikke kan stole på.

jeg har alltid lurt på hvorfor det skal komme 3 busser i samme rennet på buss 2, 31, gjerne 50. V/Haukeland sykhus må jeg over 4 små lyskryss, ikke særlig festlig å se inntil 3 busser kjøre fra meg, og så er det null buss i 10-15 min inntil det igjen kommer 3 busser til i halen på hverandre. Hvem planlegger dette, hvem finner dette fornuftig år etter år???

Det er så mange rare spørsmål her at jeg får helt åndenød. For det første: Dere som lurer på hvorfor det kommer så manfe busser med samme rutenummer etterhverandre, feks 50, 31, linje 2 osv. Det er fordi det er kø, laget av egoistiske bilister og trege passasjerer. Ha kort og penger klar. Da går ekspederingen fortere og bussen klarer å holde seg mer i rute enn om dere skal stå å lete fram penger. Jeg har selv løpt etter bussen for å nå den og ikke hatt kortet mitt klart. Da sier jeg fra til sjåføren at han bare må kjøre for jeg har kort og kan lett “plinge” mens bussen er i fart. Buss er et rimelig tilbud og trivelig tilbud. man kan sove middag, lese avisen, snakke med andre passasjerer, og ikke minst har vi noe å snakke om når bussen er sen. Ta bussen folkens. Dere taper gjerne noen minutter hver dag, men sparer miljøet.

Man burde lære av andre land. Hvorfor skal man absolutt ha billett for å reise med buss? Hvorfor skal bussen være så stor og koste mange millioner? Er det et problem at bussjåføren bruker tid på å ta imot betaling, hvorfor ikke ansette en hjelper til dette?
Jeg har reist rundt en del i verden og har gode erfaringer med kollektivtilbudet i Mexico by. Der går det “peseros” hvor man betaler ofte til en hjelper noen få pesos (1-2 kroner) for å bli med bussen. Bussjåførene er alltid hyggelige og det er god stemning på bussen med fin musikk fra høytalerne. Det går busser hele tiden fordi bussene er små (og billige) og tar få passasjerer. Dermed tar mange bussen. Jeg mener at Norge har mye å lære fra for eksempel Mexico når det gjelder kollektivtrafikk.

Dette er mitt andre år i Bergen som student, og som student uten sertifikatet er jeg avhengig av å ta bussen for å komme meg på skole og komme meg rundt. I fjor bodde jeg på landås og tok 2 bussen til birkenlundstoppen. Var stortsett fornøyd me denne. Mange avganger, som oftest på tida, stor buss med mange innganger.

Men i år bor jeg på melkeplassen og den bussen jeg tar oftest er 19 bussen. Og denne bussruten er jeg ikke fornøyd med overhodet. Sen, overfylt, kommer ikke osv. Problemer jeg ser mange andre her har. I løpet av de tre første ukene har jeg og mine to romkamerater opplevd MINST to ganger hver at bussen ikke har kommet i det hele tatt, noe som har resultert i å komme for seint til skole, jobb og andre sosiale ting. Irriterende og uproffesjonelt. Ja! Alle kan gjøre feil og det kan dukke opp uforutsette hendelser, men så ofte??
Jeg har opplevd at bussen er overfylt og jeg ikke får komme inn (der forsvant enda en forelesning), greit nok det, men syns ikke buss sjåføren bør smelle dørene igjen og fyke avgårde. (Service, er det ikke det det heter?) Og hvorfor blir det ikke ordnet alternativ transport?
Hvis dette hender igjen, er det mulig å ta taxi og sende regningen til Tide da??
Bussen er også ofte sein.

Jeg har lest alle de andre kommentarene og jeg vet busssjåførene ikke er skyldig i alt dette, men det går likevel utover mange mennesker, og selvfølgelig blir jeg irritert og sinna når jeg går glipp av forelesninger fordi bussen ikke kom, eller ikke ville slippe meg på.
Det hele har resultert i at vi nå tar en buss tidligere i tilfelle noe skal skje. Alt i alt er ikke rute 19 noe å stole på og vi blir letta hvis bussen faktisk kommer.
Er ikke dette feil?

Vet dere jobber ræ** av dere, men dette må faktisk forbedres, ikke bare unnskyldes!

svar til hkf s; Bussene jeg nevner kommer ikke slik pga kø, de kommer slik fordi rutetidene fra tide er satt opp slik, sjekk ruteheftet for rute 2,31 osv i morgentimene, de tar ca like lang reisetid til Haukeland sykehus og videre nedover, jeg har tidligere tatt buss fra kalfaret og hadde samme problemet der, – kom du ikke tidsnok over veien, gikk der glatt 3 busser i ett renn (der er IKKE fortau på den siden hvor bussen går MOT sentrum).

Korr. mellom to busser er visst veldig vanskelig. Å ta bussen fra Nordås til Nesttun, for så å vente på bussen til Sædalen er visst svært vanskelig. Istedet går bussen opp i Sædaen 5 minutt før Nordås-bussen kommer til Nesttun.

TRAGISK!

Fra tid til annen så bare blir bussen til Smørås søkk borte på veien i fra Lønborglien. Den dukker aldri opp utenfor stoppet på Galleriet.

Dvs, dette har skjedd ganske ofte i det siste.

Fredag 18. september stod jeg i fra kl 15:50 til og med 17:30 og ventet. Etter ruten skulle Smøråsbussen stoppet kl 16:00, 16:30, samt 17:00.

Torsdag 17. september stod jeg i fra kl 18:25 til 19:30. Etter ruten skulle Smørsåsbussen stoppet kl 18:30.

Onsdag 16. september stod jeg i fra kl 17:25 til 18:00. Etter ruten skulle Smørsåsbussen stoppet kl 17:30.

Uken før skjedde det samme to dager. Både for 4, 5 og 6 uker siden (i mellomtiden har jeg vært på ferie, så jeg har ingen data på disse ukene).

Ingen i Tide kan gi meg et godt svar på hvor Smøråsbussen blir av på ettermiddagen.

Fortsetter det slik blir det månedkort i Bygarasjen i stedet for månedkort med Tide…

har dere prøvd å hilse på sjåføren, dere som synes sjåføren er så sur?

Sv til Kjell Michelsen: Ja, jeg sier som regel hei til sjåføren når jeg går på bussen. Det er ikke alltid de svarer eller ser på deg en gang. Og hvis du buss sjåføren sier hei først så sier jeg hei tilbake :)

Jeg savner virkelig ett rutenett som dekker aktuelle strekninger..
Bor ved haukelandshallen og har mange kjente å besøke på motsatt side,dvs fyllingsdalen,laksevåg,solheimsviken,søre skogvei.
Men da er jo valget å reise om byn ,bytte buss og fortsette.
Eller å gå..Ganske irriterende å vite at med bil hadde det tatt max 10min,mens bussturen tar 1time ca.
Så ska jeg på besøk,må jeg regne med 4 busser og det med barnevogn attpåtil.
Og nå som bybanebyggingen pågår,må en helt bort i fjøsangerveien eller til haukeland for å dra te fana.
Så bil står høyt på ønskelisten.
Går altfor mye tid vekk på å komme seg frem på korte strekninger.

Bor i Fyllingsdalen, men jobber på Natland. er da avhengig av 31-bussen til Mannsverk, slik at jeg slipper å bytte buss. Har i det siste hatt så mye problem med denne bussen at jeg har sluttet å ta den. Om morgenen er den så sen at jeg tar en annen buss til byen, og det er jo forsåvidt greit(selv om den egentlig skulle vært såpass i tide at jeg rakk skolen, men det er den aldri om morgenen). Da jeg skal på jobb tar jeg 31-bussen som går 1700, og er på Mannsverk 1740-45, og jeg begynner på jobb 1800. De siste gangene har jeg ikke kunnet tatt 31-bussen fordi den har rett og slett ikke møtt opp! Lite greit å vente på neste 31-buss, som heller ikke kommer, og blir da sen på jobb. Vil ikke komme for sent på jobb hver gang, så jeg må bytte busser. Har altfor mange dårlige erfaringer med 31-bussen!

Har prøvd å fortelle Tide flere ganger nå at bussrutene til Sotra som henger i skuret er feil. Under Sotra Vest står ruten til Sotra Nord. Det er ddermed ingen ruter som viser når bussene til Sotra Vest går. Lørdag måte jeg vente fra kl.21 (da jeg trodde bussen gikk, hadde ikke noen steder å sjekke) til kl.0008. Og måte atpåtil da den rundt hele øyen… DÅrlig. Nå flytter jeg til byen.

Eg jobber i Arna, og bor i Åsane nord. Samboeren min jobber i Åsane, og kjører meg derfor til busstoppet v/Ikea noen morninger når han begynner tidlig på jobb. En gang sto det en buss på busstoppet når han slapp meg av, og eg skyndtet meg for å komme inn på bussen. Eg såg tydelig at bussjåføren såg meg, og eg hadde kommet på siden av bussen, då bussjåføren lukket igjen døren og kjørte. Eg sto og banket på døren fremme når bussen kjørte. Dette e vel ikkje akseptabelt??
Mine foreldre bor i Nordhordland, og en gang hadde eg vært der ute, og skulle ta bussen hjem igjen. Såg i bussruten at det gikk en buss på klokkeslettet hel, og eg gikk opp på busstoppet, og rakk bussen (som det sto Bergen på). Måtte bytte i Knarvik, helt greit, tenkte eg. gikk inn på busstoppet, og viste ungdomskortet mitt, og han sa at det var greit. For sikkerthetsskyld så spurte eg om eg kunne gå av på Hylkje. Nei. Det kunne eg ikkje. Eg måtte ta Åsanebussen, for han fikk ikkje lov til å stoppe i Åsane.. Så spurte eg om han visste når den kom, men det visste han ikkje. Eg gikk bort og såg i bussruten, og då skulle den gå nesten tre kvarter seinere. Så gikk eg bort og sa det til han, og han svarte: “ja, men det kan ikkje eg gjøre noe med. Eg har ikkje lov å stoppe i Åsane uansett…”. Det var TO passasajerer på den bussen. For det første at bussene fra Alver korresponderer med bussene til Åsane i det HELE tatt, UTROLIG dårlig!! Og at bussjåføren i tillegg ikkje brydde seg et hårstrå om at kunden måtte stå og vente i tre kvarter, med to passasjerer på bussen som skulle til byn. Dårlig, Concordia/Skyss, VELDIG dårlig!
Har òg opplevd at bussene flyr forbi busstoppene når bussene e langt ifra fulle.. Og en gang skulle eg ta bussen fra Nesttun og ned til byn, der det var en passasjer som gikk av på Paradis. På busstoppet sto det tre-fire jenter i 15-16årsalderen som skulle innpå, men bussjåføren bare slapp passasjeren ut, lukket dørene og kjørte uten at jentene fikk komme innpå..

Fredag 18/9-09 måtte vi igjen vente på linje 280 fra Hordvikneset.
Bussen med avgang kl 1535 kom kl 1700.
Denne gangen var vi heldig for ofte kommer ikke bussen i det hele tatt. Bussen er alltid mellom 10 og 20 minutter forsinket.

Vi brukere har sendt klage på problemet til Tide sin kundemail. Tide garanterer svar innen 10 dager, men etter snart fem uker er det ennå ikke kommet noe svar. Forsinkelser her som med bussene…….

Foreslår at Tide heretter har en maxitaxi stående klar ved hordvikneset slik at vi faste kunder kan benytte oss av denne når bussen ikke holder ruten (daglig)

Håper Tide mister konsesjonen slik at et selskap som driver seriøst kan ta over.

Har også opplevd at andre busser jeg benytter meg av ikke kommer om morgenen, dette går utover korrenspondasen og jeg er for sent på jobb. Burde ikke Tide betale for den tapte arbeidsfortjenesten?

Godt at alle dere frustrerte passasjerer der ute har en klagemur av denne størrelsen å utgyte deres missnøye på. Er det virkelig slik at alle busser i Bergen er SÅ sene eller aldri kommer, samt at alle alltid er helt full, at de aldri stopper på stoppene og heller aldri tar folk på ?
Kanskje er dette mulig, litt om gangen, men ikke alt samtidig !

Og alle dere som faktisk har noe positivt å si om oss sjåfører, dere gleder oss virkelig ved å bekrefte at vi ikke bare er idioter og sure drittsekker, men dessverre drukner deres bidrag i mengden av hylekoret. Og som vanlig trekker BA bare frem de negative kommentarene.

Sukk, its hard to be a bussmann ;-)

Å ta buss på søndager har alltid vært en utfordring. Det er da bare å se på rutetidene før man går til busstoppet sier du? Vel så sagt som gjort. Søndag 06.09.2009 på gyldenpris ventet man på bussen til sentrum. Endelig, 20 minutter forsinket, så kommer bussen. Den stopper, slipper av tre personer og vi går mot døren. Der blir vi møtt av en vaggende pekefinger som nekter oss å gå om bord. Det ble tydeligvis ikke plass til to personer når tre gikk av.

Andre “gode” minner er å komme for sent på jobben fordi bussen aldri kommer. Kanskje Tide er villig til å kompensere meg for tapt arbeidsinntekt?

Eller bussjåføren som lot meg stå ute i regnet mitt på vinteren på endeholdeplassen på Smørås fordi han skulle lese avisen sin i fred.

Ellers kan jeg vel oppsummere med at etter å ha tilbrakt mangfoldige timer i bitende kulde, ventenende i usikkerhet på busser som av og til kommer, at mitt forhold til Tide er mer enn “noe anstrengt”.

Godt poeng Carsten, denne siden burde være todelt, det finnes mange fantastiske sjåfører der ute.

Til Carsten.
Jeg mener det er godt vi har et sted vi kan klage til jeg. Jeg og mine romkamerater har prøvd flere ganger for å komme i kontakt med Tide for å få svar på hvorfor bussen ikke kommer og slike ting. Til nå har vi ikke greid det.

19 bussen er omtrent alltid SÅ sen. 5-10 min nesten hver gang jeg skal ta bussen.

Som jeg skrev i mitt “klagebrev” har jeg og mine to romkamerater opplevd MINST to ganger hver, dvs 6 ganger i løpet av TRE uker, at bussen ikke har kommet i det hele tatt. Jeg har skole tre ganger i uken, min ene romkamerat har skole 4 ganger og den andre jobber 5 min gange unna og tar bussen kanskje to ganger i uka.

Du må innrømme at det ikke er så veldig bra?

Jeg har møtt min del av hyggelige busssjåfører, men det er dessverre ikke flertallet. Og det mest positive jeg har å si er at de fleste gjør jobben sin.
Jeg beklager, men det er sånn jeg oppfatter det.

Jeg er takknemmlig for tilbudet, men det bør bli forbedres, eller så kommer Tide til å miste fler og fler kunder.

Å reise med buss skal være forutsigbart og enkelt. Når vi ser og hører alt folk opplever er det klart folk vegrer seg for å bruke bussen. At mange sjåfører gjør en strålende jobb drukner dessverre i det generelle inntrykket som er katastrofalt dårlig. Det er iallfall vanskelig å rose når man opplever ting som dette;
1) En mor med barnevogn setter vognen m/baby inn på bussen via bakdøren. Siden bussen er full må hun gå frem på utsiden av bussen for å kunne komme til sjåføren for å løse billett. Før hun kommer så langt lukker sjåføren dørene og kjører av gårde uten barnemoren. Hun banket på bussen og ropte, men sjåføren kjørte.
2) Reisetid 1 ½ time fra Bryggen til Morvik med 90-bussen uten at det var kø i trafikken. 30 min. skyldes at bussen jeg skulle ta kjørte forbi holdeplassen (Bryggen) siden den var ”full”. Neste buss var sen og nesten like full. Når de store 90-bussene er fulle tar hvert stopp laaaaaaaang tid. Midtgangen må tømmes for hver avstigning bak i bussen. Så må de som skal videre komme inn igjen. Da er det vanskelig å holde blodtrykket nede som passasjer. Dette er min ”rekord” på reisen som maksimalt bør ta 30 min hvis det er mye trafikk.
3) Sjåføren gir informasjon over høyttaler (takk til ham for det) om at bussen har tekniske problemer. Problemet er at vi må vente opp mot 1 min etter hver døråpning før bussen er klar til å kjøre videre. Da tar det ikke lang tid før vi innhentes av bussen bak og reisen hjem blir veeeeeeeeeldig lang. Særlig når jeg skal reise hele 20 holdeplasser.
4) 90-bussen blir påkjørt av annen buss da den entrer Åsane Terminal. Virker ufattelig klumsete at en buss som kjører rundt terminalbygningen i Åsane klarer å kollidere med en buss som kommer inn for å hente folk. Hvordan skal da bussene klare seg ute i trafikken???

Sånn kan jeg fortsette. Syns det er rart om Tide får fornyet tillit ved neste konsesjonsrunde om sentrumstrafikken. Situasjonen har bare blitt verre i takt med den forrige tide-ledelsens vekstambisjoner. De sjåførene som fortsatt er ved mot og som gir god service skal selvsagt ha ros, men jeg forstår også godt de sjåførene som har gitt opp og som bare går på jobb for å motta lønn. Dette er ikke gøy for noen. Inntrykket fra tiden med Bergen Sporveier var mye bedre.
Svein T

Carsten har helt rett i at det finnes mange fantastiske sjåfører, men det er så absolutt ikke alle.

Har opplevd at en passasjer ble utskjelt av sjåfør fordi personen spurte om hvilket stopp han skulle gå av for å bytte til en annen buss.

Sjåfører som lukker døren når passasjerer skal til å gå inn på bussen.

Sjåfører som skjeller ut personer med annen hudfarge fordi de antakeligvis ikke har betalt.

Sjåfører som reser avgårde før passasjer (eldre/uføre/mor med barn/osv) får satt seg. (dette er mer en regel enn unntak)

Du har rett Carsten, de sjåførene som møter kunden med et smil, har litt sosiale antenner og vet hva folkeskikk får en fin arbeidsdag da kunden ikke er sur mot en som avvæpner med et smil og et hei………

Alle vet at det er den udugelige ledelsen ved Tide som er skyld i problemene. Hadde de lært seg planlegging, logisk tenking, osv. ville mesteparten av dagens problemer vært unngått. Hvorfor skal en buss kjøre fra endestopp på Nesttun til åsane for å bli satt i rute der med en halvtimes intervall? En liten trafikkulykke underveis fører til at bussen i åsane ikke kommer og kundene lider.

Ser frem til den dagen busstilbudet i Bergen vil fungere noe antar ikke vil skje under dagens ledelse i Tide.

Jeg VIL ta bussen. Jeg ønsker å kunne basere mine forflytninger på kollektive løsninger, til beste for miljøet og menneskene. Men Tide gjør det jamen ikke enkelt for oss som ønsker eller er nødt til å ta bussen.

Etter å ha bodd 7 år i Oslo er det som å komme til et u-land å flytte tilbake til Bergen. Å ikke kunne stole på AT bussen kommer, ikke vite NÅR den kommer, ikke vite hva holdeplassen heter, ingen annonsering av holdeplasser, bussjåfører som ikke vet hvor ulike holdeplasser er eller sier i fra når man skal gå av selv om man har bedt om det, ikke nødvendigvis kunne komme seg inn på bussen med barnevogn, bruke uendelig med tid på alle holdeplasser fordi det skal stemples og betales…

Jeg har også hatt besøk av noen stakkars østlendinger som ble sendt i feil retning på 24-bussen, en høygravid venninne som ble satt av 4 stopp for tidlig og ikke var kjent, og jeg har ikke tall på de gangene jeg har måttet guide forvirrede busspassasjerer rundt Eidsvågneset på telefon for å hjelpe dem av på riktig stopp..

Det er rett og slett et hån mot passasjerene, og i mitt stille sinn tenker jeg at Tide ser på busspassasjerer som en slags annenrangs reisende, de som ikke har råd til bil og burde være takknemlige for å i det hele tatt kunne få bevege seg rundt i byen.

Jeg ønsker meg:
Navn på holdeplassene
Annonsering av holdeplassene
Ruteopplysning på holdeplassene i sanntid, der ventetid angis ved hjelp av GPS i bussen
Fast avgangstid på tavle for hver holdeplass, ikke når bussen går fra endestopp eller passerer bystasjonen
Stive ruter (bussen passerer holdeplassen feks 12 og 42 minutter over hver hele time)
Hyppigere avganger, helst hvert kvarter for de gule bussene
Billigere billetter ved kjøp i andre utsalgssteder enn bussen
Ikke nødvendig å stemple månedskort eller overgangsbilletter
Fase ut alle busser som ikke har universell utforming (trapp, midtstengsel bak osv)
Reisegaranti
Et skikkelig ruteopplysningssystem a’la Trafikanten, der du plotter inn til- og fra-adresse og får opp forslag til reiserute

Jeg må ta lappen nå, jeg ser dessverre ingen annen mulighet, ettersom Tide gjør det umulig for selv den mest ihuga kollektivreisende å benytte buss som eneste transportmiddel.

Det er så mye snakk om at folk burde reise kollektivt i stedet for å ta bilen til jobb etc, men hvordan skal dette noen gang kunne bli mulig når Tide aldri holder tidene i rutene, ikke dukker opp, alltid er forsinket, eller kjører rett forbi et busstopp fullt med mennesker som skal rekke en avtale fordi bussen er full? -Hver mandag og fredag må jeg vente i minst 45 min for å komme med en buss fra Årstadveien, hvor det egentlig bare skal ta et få minutter. Grunnen til at jeg må vente så lenge er at allle bussene som egentlig skal stoppe og plukke opp mennesker som tenker på miljøet og har et ønske om å reise kollektivt, kjører rett forbi fordi de er fulle. Tide burde ha lagt merke til dette for lenge siden, og begynt å sende flere busser, slik at folk rekker de avtalene dem har. For to uker siden, var det en gutt på ca 20 år som ikke rakk båten han skulle med fordi at bussen han skulle sitte på med ikke stanset.
Jeg blir fryktelig frustrert over Tide, som i tillegg nesten aldri klarer å samordne de forskjellige overgangene en må ta for å for eksempel komme seg fra Sotra til Fyllingsdalen. Bussen som går fra Sotra og hvor man skal ta overgang til 32 linjen på Storavatnet, venter svært sjeldent på bussen som kommer fra Sotra, noe som forårsaker at mange folk kommer forseint til jobb.

Det er mange ting Tide må forbedre til det ytterste! Det er ikke kun det at de er forsinket, ikke stopper, ikke dukker opp, etc., men deres medarbeidere (bussjåførene) har ofte heller ikke peiling på hvor de skal kjøre. Det har skjedd opp til flere ganger at min buss som skal kjøre til Hjelteryggen har kjørt rett forbi innkjørelsen til Hjelteryggen og istedetfor har kjørt til Straume hvor den etter mange klager fra passasjer har måttet snu igjen og kjøre tilbake. Det er i tillegg mange bussjåfører som ikke vet om de skal kjøre direkte til Hjelteryggen eller om de skal kjøre om Godvik, de vet ikke om de skal vente på andre busser som det skal bli tatt overgang fra, etc. Tides sjefer må virkelig bli bedre til å formidle og kommunisere bedre med sine medarbeidere.

Jeg vil gi noen bussjåfører ros for å gjøre en ytterst god jobb, i en ellers dårlig bedrift! Det er noen få som mot alle odds holder humøret oppe og er verdens hyggeligste! Det er ikke mange, men dem som klarer det fortjener ros og de vil jeg absolutt gi dem!

SKJERP DERE, TIDE! Hvis dere klarer det, får inn flere avganger i rutene til de forskjellige stedene, og får opp humøret så vil flere begynne å reise kollektivt!

Helt enig med Hus far. Bodde i Oslo på 70-tallet. Det var jo før GPSens tid, men alle holdeplasser hadde navn, fortalt hvilke ruter som gikk og med tabell for aktuell holdeplass. Også rushtidsruter/arbeidsruter.
I dag er jo dette utviklet videre med sanntidsinformasjon på mange holdplasser. Papirtabellen er der fortsatt.
Tide har en stund igjen til de kommer til 70-tallet kan man si.
Men nå er det jo Skyss som har tatt over/skal ta over ansvaret for informasjonen til publikum.
Det jeg har erfart fra Nordhordland, er at de har et avslappet forhold til informasjon på holdeplassene. Kanskje de har en plan?

Ved et nettmøte her tidligere med en direktør eller hva det nå var i bergens tidende for en tid tilbake, var vi en del mennesker som stilte spørsmål ved at en enkelte dager kan stå på sentrale steder som eksempelvis danmarksplass og vente i 30 minnutter. Når det først kommer en buss, har den fire-fem andre busser rett bak seg. Andre steder går ofte alle rutene forbi omtrent samtidig, noe som gjør at man ikke får et hyppig nok intervall. Han direktør-luringen mente dette var for å sikre korrespondanse…

Alle som har forsøkt å ta en buss fra fana til loddefjord, fra åsane til fyllingen, ytrebygda til laksevåg, eller whatever at KORRESPONDANSER EKSISTERER IKKE.

Så den der må han lenger ut på landet med…. Tide bør beregne hva som gagner passasjerene – å kaste bort masse tid hver eneste dag på vente på busser – eller sørge for effektiv flyt til og fra byen – hvor det altså ikke eksisterer korresponderende linjer uansett.

Oppgitt isbjørn ventet forgjeves på bussen på Eidsvågneset i dag. Det kan se ut som om isen smelter fortere enn bussen kommer.

jeg tar flysertifikat på Flesland og er under 18år gamel, så buss er veldig nødvendig.
og siden eg bor i Olsvik så er det først 44 bussen og så 45 så er eg der etter mellom 1 eller 2 timer, litt lang tid, men det er ikke problemet. problemet er at 45 går veldig skjeldent og går ikke om helgen.
kan jo ta Flybussen og svi av 85kr, og akkurat det gjør meg forbana, for det står tide på bussen, men jeg kan ikke bruke ungdomskortet mitt der, litt merkeligt, spesielt siden eg kan ta tog til voss med det kortet, eller ta buss til Haugesund uten å betale noe mer en de 295kr, FANTASTISKT:D men den halvtimen det tar flybussen å kjøre fra byn-Flesland. og siden eg er pilotstudent og betaler 100% av utgiftene til flyet, så svir de 85kr til og de 85kr ifra Flesland.
selfølgelig er det vanskeligt å ta inn flere 45 busser siden det ikke er så mange mennesker som skal ut ditt, men kan jo ta vekk de store bussene og bruke de på andre ruter, og heller sette inn nokk minibusser(med kortleser!!!!) der de store veldig tome 45 bussene kjører no.

Sent en fredagkveld skulle yngste datteren min og jeg ta buss til lonevåg, osterøy. Bussen kom som den skulle, 20:05, på åsane terminal og vi dro avgårde. Men da vi kom et stykke fra terminalen, hesthaugen, så stoppet bussen og ville ikke starte igjen. Sjåføren meldte fra, men Tide har lagt ned vaktene i åsane. Han måtte altså ringe til sotra! Han fikk til slutt kontakt med en annen sjåfør som var i nærheten og ferdig med sin rute. Men fergen vi skulle rekke på Breistein måtte vi se langt etter. Hva gjør en da? Det gikk seinere flere ferger inn til valestrand, men ingen buss som korresponderer. Vi tok bussen inn til arna vi, men er ingen busser fra åsane som korresponderer med Tide busser til og fra osterøy. Vi måtte vente en stund før det gikk en buss som kjørte oss til takvam. Heldigvis fikk jeg tak i en som kunne kjøre oss hjem. Ellers hadde planen vært å gå over osterøybroen, datteren min på 5 og jeg, og bestille drosje fra kvisti til myking. Regningen hadde jeg selvsagt sendt til Tide. Dette er veldig dårlig. Mørkt var det og regnet gjorde det. Tidligere på kvelden hadde vi vært i middagsbesøk med masse god mat, men det vi husker aller best fra den kvelden var at bussene ikke fikk oss hjem den dagen.

I dag igjen, bussen skulle komme kl 0817 fra løvstakskifte. Jeg var der kl 0815 og da sto det fult av folk i skuret. I buss rute står det kl 0817 og 0832 Jeg skulle til time på haukel syk. Den forba… bussen kom kl 0831. dette er jo verre en Gaia greide. det må nå for pokeren gå ann å være litt presis. Han eller henne som styrer dette TIDE må jo reise der peperen gror. Kan godt forstå at folk gir blaffen å ta buss.En annen ting mange av disse utenlanske sjøførene kjører som om de har tatt lappen der de kommer fra. DE kjører som noen GRISER……

Er det noen som har mailadressen ,og da maile denne siden websiden til Fylkesordføreren som ennå ikke har mottatt info om bussproblemer i Bergen ..!

her om dagen skulle jeg ta bussen til barnehagen. Et par stoppesteder etter mitt kom det på en pappa med to små barn. Bussjåføren kjeftet på ham, og sa at dersom han ikke hadde vogn til ungene, så måtte han betale for begge to. Hva er det for noe tull, da?

Hvis man reiser uten vogn, tar man jo opp mye mindre plass i bussen og det står i takstregulativet at barn inntil 4 år reiser gratis i følge med voksne. Det er dessverre slik at bare ett av barna reiser gratis med Tide, andre barn under 4 år må løse billett. Oslo sporveier/Ruter lar alle barn under 4 år reise gratis. (http://www.sporveien.no/Billetter-og-priser/Rabatter/)

Er det virkelig slik at dersom man har tvillinger, så må man betale for den ene? I følge Tide er det slik:
Barn i alderen 4 til fylte 16 år betaler barnetakst. Barn inntil 4 år reiser gratis i følge med voksne. Hver voksen kan ta med ett barn gratis. Ordningen kan ikke kombineres med Familiebillett. Øvrige barn må løse vanlig billett. Barn under 4 år som reiser alene, eller i følge med barn under 4 år, må løse billett. I tvilstilfeller kan det kreves gyldig legitimasjon.

Syns virkelig at Tide må skjerpe seg. Jeg er da så heldig som bor i Loddefjord og har ikke så mange problemer med å ta bussen til/fra byen. Bare noen ganger bussen ikke har komt da jeg skal hjem fra skolen, men det kan jeg leve med. Det som irriterer meg er at hver gang jeg skal ta en busslinje jeg ikke er kjent med så vet jeg at det vil bli slit å komme frem.
Jeg husker at for et par uker siden så skulle jeg til en vennine som bor på Bønes. Jeg hadde aldri tatt bussen dit så jeg var litt nervøs da jeg tok 60 bussen. Jeg spurte bussjåføren om han kunne si ifra når jeg skulle av, for jeg visste hva stoppet het, men ikke hvor det var. Han sa “greit”. Jeg satte med på første rad slik at han ikke skulle glemme meg… men det gjorde han uansett. Vi hadde kjørt en god stund da jeg får tlf fra venninen min som lurer på hvor jeg er. Jeg sa at jeg satt på bussen og at jeg skulle få beskjed av bussjåføren når jeg skulle av. Jeg velger å spørre bussjåføren for sikkerhetsskyld om jeg må av snart. Han ser likegyldig på meg og sier “Du skulle ha gått av for 2 stopp siden” Jeg ble så irritert, men sa ingenting. Jeg gikk bare av på neste busstopp og måtte ringe venninen min for å vite hvor jeg skulle gå… alt endte i at jeg måtte gå i regnet, i høye helær ca 10 min med oppoverbakker til jeg fant fram til venninen min. Skikkelig unødvendig!

Jeg tok bussen hver dag til og fra jobb fra høsten i fjor til våren i år. Og det var forsinkelser så og si hver eneste dag. Dette bidrar sterkt til at folk ikke velger buss, men egen bil! Man må jo komme seg på skole og jobb til riktig tid. Men av alle de frustrerende og irriterende historiene jeg har å fortelle fra den perioden er det en som virkelig står klart som et godt bilde på Tide;

Jeg skulle ta 31 bussen fra jobb og hjem, IKKE 100 bussen. Men flere dager på rad kom 100 bussen først, med 31 bussen hakk i hæl. Så når jeg gjorde tegn til bussen om å stanse, var det alltid 100 bussen som stoppet, mens 31 bussen kjørte rett forbi meg. så der sto jeg da, med mitt forhåndsbetalte, dyre og tydeligvis uviktige månedskort i hånden og måtte vente til neste 31 buss kom. For å unngå dette bestemte jeg meg for at neste gang skulle jeg vente såpass lenge med å gi tegn, at 100 bussen var kjørt nesten forbi meg og 31 bussen FORHÅPENTLIGVIS rakk å stanse. Dagen dette skjedde, var 31 bussen 10 minutter forsinket, og jeg var midt i en telfonsamtale. Jeg ventet til 100 bussen hadde så og si passert, og fortet meg med å gi signal til 31 bussen, som jo naturligvis måtte bremse nokså fort ned. Jeg forsøkte å gå inn bakdøren da den var nærmest, men sjåføren ville ikke åpne den. For han ville nemlig ha meg frem i bussen så han kunne skjelle meg ut:

“DU KAN IKKE STÅ I DINE EGNE TANKER OG PREIKE I TELFONEN; OG PLUTSELIG SLENGE UT EN ARM SÅNN!!!!! NESTE GANG STOPPER EG FAEN MEG IKKJE!!”.

Han var skikkelig hissig, og hadde pekefingeren sin helt oppi ansiktet mitt. Jeg ble helt paff og satte meg ned bakerst i bussen. Her var han 10 minutter forsinket, og det var deres feil at jeg med vilje måtte stoppe bussen på en slik måte. Og så sitter HAN der og skjeller MEG ut?!?!?!. Når vi nærmer oss byen, og han skal kjøre via nøstet, klarer han å kjøre feil og kjører heller gjennom tunnellen. Dermed blir vi enda mer forsinket, og de av oss som skulle av på nøstet må fint nøye seg med å bli satt av utenfor kløverhuset. Da fikk jeg for meg at nå, nå skulle jeg ta mot til meg og fortelle han hva jeg syns om hele opplegget. Så jeg gikk frem til sjåføren og hevet pekefingeren min til han slik han gjorde på meg. Så sa jeg rolig og bestemt:

“Du kan ikke sitte her i dine egne tanker på den måten. Neste gang kjører du ikkje feil! ". “Ja….” svarte han, og jeg gikk av med en liten seiersfølelse inni meg. Men neste dag var bussen forsinket igjen, så den varte ikke lenge..

Min opplevelse som kollektivreisende over mange år (ikke tro at alt var “så meget bedre før”, for det var det nemlig ikke; vi glemmer fort)

1. Buss for sen (kø?)
2. Buss kjører for tidlig (kan ikke klokken?)
3. Buss dukker aldri opp (forsovet seg? siesta?)
4. Buss peiser forbi busstoppet (uten at bussen er full)
5. Generell sitronsur sjåfør
6. Buss er for varm
7. Buss er for kald
-Må man være hjernekirurg for å kunne styre varme/kulde?
8. Buss er dritten. Sist vasket ifjor muligens. Lukter mugg
9. Seter/vegg tagget
10. Seter er istykkerrevne samt seter er løse/henger såvidt sammen
11. Sjåfør smekker døren igjen før du har fått hele kroppen med deg inn på bussen
12. Sjåfør smekker igjen døren rett på barnevogner/sykler
13. Sjåfør begynner å kjøre før den søte lille gamle damen som er dårlig til beins har fått satt seg ned
14. Sjåfør kjører som om han har fanden i ræven
15. Sjåfør kjører som om han er på “søndagstur”.
16.Sjåfør venter ikke på korresponderende buss
17. Punkt 16 er en gjenganger. Gang på gang på gang. Her kan man ikke skylde på hverken ledelse eller Fylkeskommune. Det er en sjåførs fordømte plikt å vente på korresponderende buss!!!
18. Tide opererer med ca passeringstider dersom du bor utenfor sentrumskjernen. Er ikke det herlig ironisk med tanke på at de største problemene nettopp ligger utenfor sentrumskjernen.
19. Enkelte Ekspressbussavganger er ikke oppført i ruteheftet. Hos Tide “kundeservice” var det ingen som kunne gi et fornuftig svar på hvorfor. Litt artig dersom ekspressbussen ikke dukker opp – da den ikke er oppført i ruteheftet så er ekspressbussen i realiteten ikke-eksisterende.
20. Tides kundeservice er kun åpen på dagtid. Intet annet enn en direkte fornærmelse mot Tides kunder.
21. Med bakgrunn i ovennevnte 20 punkter kan man egentlig konkludere med at Tides ledelse er rimelig udugelig. Og at arbeidsmiljøet blant sjåførene må være rimelig kjipt. For ikke å snakke om udugelige Fylkeskommunen. Nærmere bestemt hun Torill som ikke visste om alle bussproblemene i Bergen.
22. Jeg blåser en lang marsj i hvem som har skylden for hva. Slutt å skylde på hverandre! Det handler om å være løsningsorientert.
23. Med bakgrunn i ovennevnte 22 punkter har jeg valgt å droppe buss til fordel for bil.

Takk for meg Tide. Kan ikke si det har vært en fornøyelse.

Dette har skjedd flere ganger. jeg står på busstoppet (fullt synlig), å bussen er forsein. jeg vinker inn bussen, men den bare kjører rett forbi, å bussjåføren ser bare morsk på meg. men når det står noen andre på samme busstopp, så stopper jo selvfølgelig bussen! dette er for ca 4-5 måneder siden, når jeg gikk i ganske gother klær. men nå når jeg har gått tilbake til baggy-stil, har jeg ikke opplevd dette! å jeg har sett at sjåføren bare kjører forbi folk som går i gother stil. HVORFOR SKAL SJÅFØRER DØMME FOLK ETTER KLESSTIL!? jeg vet bare om EN forbanna bussjåfør som noen gang har vært hyggelig mot meg. jeg er så drita lei av bussjåfører skal ødelegge dagen min..! de fleste bussjåfører viser NULL respekt!

Da jeg tidligere bodde på Eknes, et stykke forbi Knarvik, var dette et stort tema, og veldiskutert. Man måtte bort i hovedveien for å ta bussen om kvelden og det var snakk om 2 busser som gikk om kvelden, med et par timers mellomrom. Om man skulle ta disse bussene måtte man være der i god tid før de skulle være der, da de kom fra Førde, og bussrutene var avhengig av trafikken, med tanke på ferge og kø er dette forståelig! Det som ikke er forståelig er at det var mange ganger, gjerne flere ganger i uken da disse kjente “Førde-bussene” ikke kom i det hele tatt, uansett om man sto der i 1-2 timer og ventet, og hadde vært der 20 minutter før den skulle vært der! det ligger også en “rasteplass”, Ostereidet, der den skulle stoppe og vente til tiden var inne for å kjøre videre, så den skulle gjerne ikke være forsinket i det hele tatt! Da det står mange busser på Ostereidet til vanlig, siden det er en slags bussterminal, så burde det være mulig å sende en ekstra buss dersom det skulle vært noe som var skjedd med den andre bussen! Noe som har slått meg er at de gjerne ikke har hatt planer om å kjøre lenger dersom bussen er tom på Ostereidet.. Til tross for at det høres dumt ut at den ikke skal kjøre videre, så virker det sånn!

på morningen å kvelden så virker det ikke som bussjåførene har TID til å vente til de EGENTLIG skal kjøre. det vil si, jeg rekker ikke altid bussen når jeg skal på skolen, av å til er den altfor sein (20-30 min), eller så er den 10 minutt for tidelig. samme på kveldene. ofte bussen aldri kommer !

Til Tide: SKJERP DERE! Det er VI som betaler lønnen deres… så vis LITT respekt! dere mister kunder, å STAKKARS, hvordan skal DET gå?

Her om dagen tok jeg 560 fra Krokeide til Lagunen. Men før jeg kom så langt, svingte bussen inn på Tide-garasjen i Fana. Bussen stopper, sjåføren går ut, uten å si et ord. Jeg ser han går og setter seg i en annen buss. Alle vi passasjerene sitter igjen spørrende, og blir så enige om å følge etter. Spurte sjåføren når vi gikk på den nye bussen om hva som hadde skjedd. Og han ser dumt på meg og sier; “Don`t understand”, og vifter med tommelen bak i bussen som et tegn på at jeg skal holde kjeft og sette meg ned. Service? Jadda. En gang var jeg vitne til at en eldre dame ble klemt i døren bak på toer-bussen, og damen skriker til, livredd. Sjåføren ser bak og roper ut; “Hva er det dere tuller med der bak!?” Er det rart eldre mennesker foretrekker den fremste inngangen…?
Sto også på 20-bussen opp fra byn en ettermiddag, det var så trangt at det var vanskelig å puste ordentlig. Så stopper jaggu meg sjåføren og vil slippe flere på! Vi roper flere frem at nå holder det, folk får helt vondt. Så roper sjåføren tilbake; “Dere må da klare å presse dere litt sammen!” Gleder meg til jeg er ferdig med lappen. Skal ikke tenke på bussen engang.

DET ER IKKE LOV Å BETALE MED EN 200 LAPP!
Ja, det var svaret vi fikk da vi skulle besøke en veninne på haukeland. HAR DERE IKKE LEST REGLENE?
DU FÅR IKKE BETALT MED DEN DER!!
Køen bak oss var lang og vi krympet i støvlene våre.. Selvsagt burde vi ha lest reglene..
Jeg betalte meg inn, men min veninne hadde bare 200 kr. I det jeg lette febrilsk etter de siste kronene ned i vesken min ble hun sendt ut av bussen for å veksle. Jeg fikk betalt henne inn igjen..
Det finnes selvsagt ingen regler for dette, men er det virkelig mulig??? Hvem tror sjåføren at han er?

I går streiket bussen jeg skulle ta hjem. Etter å ha ventet i 15 min ba sjåføren oss vente i nye 20 min. Jeg var iskald, trøtt og sulten etter en alt for lang dag på jobb.
Får vi ikke dekket taxi av tide nå da? Nei, dere må vente siden det har blitt satt opp ny buss…

jeg tok taxi..

@Sølvi Bjørnevoll:

En 200 lapp er et helt gyldig betalingsmiddel her til lands, og Tide kan ikke under noen som helst omstendighet nekte å motta dette. Gjør de det, bryter de loven og du bør derfor politianmelde sjåføren, og i siste instans selskapet. Sjåførene kan like, eller ikke like det, men i kraft av sin stilling representerer de Tide og er derfor ansvarlige for at selskapet de jobber for følger gjeldende lover i Norge.

§ 14 i Sentralbankloven, om Tvungent betalingsmiddel sier følgende: Bankens sedler og mynter er tvungent betalingsmiddel i Norge. Eneste unntaket er at man kan nekte å motta mer enn 25 mynter av samme enhet, eller dersom sedel eller mynt er sterkt skadet.

Jeg er en av de idiotene som enda ikke har skaffet meg bil og er avhengig av buss. Jeg tar buss minst to ganger hver dag. I løpet av en uke har jeg gjerne sittet på en buss opp til 25-30 ganger. Ja, en aktiv busspassasjer. Og jeg kan si, med hånden på hjertet, at kun i snitt ÉN av disse turene er en god opplevelse!

Det er en ting jeg ikke klager på, og det er at bussen er for sen. Det kan ha like mye å gjøre med trafikken og røde lys enn at det er sjåføren sin skyld. Men en bussjåfør tenker tydeligvis ikke på at han har med seg en haug med passasjerer, og noen ganger er det så fult at noen må stå på bussen. Tar sjåføren hensyn til dette? Nei! De kjører som noen svin. Gasser på og bråbremser. Her om dagen hadde jeg en sjåfør som tydeligvis prøvde å komme fortest mulig opp i 60km/h og skulle virkelig ikke bremse ned til busstoppet før det var på nære nippet at han kjørte forbi. Og det var ikke mange biler forran og bak som han måtte ta hensyn til. Vi ble slengt frem og tilbake i bussen. Jeg sto heldigvis ikke, men synes virkelig synd på dem som gjorde det! Dette var det værste tilfellet, men de andre er ikke særlig mye bedre.

Og ikke nok med det. De glemmer å stoppe på busstoppet. Tja, kanskje hver tredje gang jeg tar bussen hjem må jeg skrike at han skal stoppe etter at han er godt forbi stoppet mitt. Dette gjelder også hver gang jeg er på vei til trening. En gang jeg tok nattbussen hjem fra byn, kjørte han forbi TRE busstopp. Vi skrek til ham og gikk frem for å få han til å stoppe. Han klagde og sa vi ikke hadde trykket på stopp, og var for fulle til at vi hadde rett. Sorry meg, men jeg tror ikke at de 7 stykkene som skulle av på et av de stoppene, samtlige hadde glemt å trykke på en stoppknapp. Vi vil tross alt hjem og komme oss i seng. Jeg var edru nok til å vite om jeg hadde trykket på stoppknappen eller ikke, og så i tillegg at den røde lampen fremme hos sjåføren også lyste, men neida ikke i følge sjåføren…

Tidligere har jeg også blitt bedt av en bussjåfør, som snakket på engelsk, at JEG måtte fortelle en annen passasjer om hvor hun skulle av, som da var Haukeland sykehus. SYKEHUSET!!! Det bygget i Bergen som alle skal vite hvor er, spesielt bussjåfører. Og for det andre bør nå de iallefall snakke norsk! La de ta et norskkurs FØR de får busslappen, og ikke samtidig.

Siste grufulle eksemplet: Vi sto på busstoppet utenfor exhibition. Bussen var i rute, og folk var på vei inn på bussen. Plutselig smelte sjåføren igjen dørene, og en jente ble klemstret mellom dem, for hun ble skvist ut på gaten. Bussen kjørte en meter frem til trafikklyset og stoppet der. Det var ikke snakk om å åpne dørene og slippe inn resten av passasjerene igjen. Bussen hadde også fremdeles ledige seter og ingen som måtte stå. Men neida, det hjalp ikk. Bussen sto der og ventet på grønt lys, fremdeles på busstoppet. Han hadde fint kunne sluppet inn resten av passasjerene før det ble grønt. Alle passasjerene og de som kunne ha vært passasjerer sto som store spørsmålstegn og forsto ingenting. Da det ble grønt, kjørte han rolig videre.

Jeg blir skikkelig forbanna! Jeg tror faktisk jeg skal gi beskjed til sjåføren hver gang jeg har en ubehagelig tur. Det blir mye klage, men det er det de fortjener. De klager på at de får så mye klager, men da er det kun én ting å gjøre: GJØR NOE MED DET!!!!

Hei. Jeg begynner på skolen kl 8.00, tar bussen fra fjøsanger til Sandsli kl 07.07 siden bussen som egentlig skal komme kl 07.30 ikke kommer før 8.00. den siste uken har 07.30 bussen kommet kl 07.50- 08.10, 4dager i uken… når det helt tydelig står på nettet at den skal være på fjøsanger 07.29! så nå er jeg nødt til og ta bussen kl 07.07 og være på skolen kl 07.20 :/

Når det regner, blir det varmt og ekkelt i bussene. SKRUDET FORBANNADE LUFTANLEGGET!
Spurte faktisk i sommer om sjåføren kunne skru på, fordi det var varmt som bare det. Han sa “Skal se hva jeg får til.” han fikk visst ikke til noe, siden jeg måtte sitte og svette ræven av me hele turen.

Er det spesialstyrt eller hva?

En annen klassiker fra kjære tide er når man står og venter på bussen i 40 minutter, så plutselig (PLUUUTSELIG!) kjører 3-5 busser forbi SAMTIDIG, og alle er relativt tomme.

Jeg bor nå i Oslo, og fy flate så deilig kollektiv trafikk det er her.
Skaff dere et bedre rutenett, skaff dere GPSer slik de har her, og skilt som viser når neste buss går.
Skaff dere markerte buss-stopp for turister og folk som er ny i byen.

Ååhå så dårlig det går ann å bli. Flaue greier.
Prøver dere å gjøre byen om til en “grønn” by, og forventer at vi skal sykkle over alt?
Eller prøver dere å forurense, og la folk begynne å kjøre istedet?

Ta dere sammen.

Jeg regner med at representantene fra tide sin såkalte kundeservice leser dette, vil derfor be om en forklaring på hvorfor ikke linje 60 som skulle vært på melkeplassen kl 18.28 lørdag 3/10 ikke kom.
Vi var mange som stod å ventet i et forferdelig regnvær, noe jeg regner med dere i Tide ikke bryr dere om.

Jeg lurer også på hvorfor dere aldri svarer på mail til kundeservice selv om dere oppererer med 10 dagers svargaranti.

Siden jeg bor i Sandviken og jobber i Åsane er jeg noe frustrert over at det er fysisk umulig å komme seg fra byn til Åsane før klokken er halv syv. Når en begynner på jobb 06:20 er det for seint. Ble sjokkert når jeg oppdaget det. Det er jo null problem å reise andre veien å være i byn til klokken seks, men andre veien er det visst ingen som skal!? Eller!? Etter 6 år som “tvungen kunde” pga videregående etterfulgt av studie har jeg nå etter bare 2 mnd i jobb kommet i full gang med å se etter bil. Det kunne ikke falt meg inn å la være å kjøpe bil med et kollektivtilbud som det de har i Bergen og Nordhordland.

Langvarig misfornøyd bruker.

Ps: jeg synes synd på sjåførene som får alt det negative fra kunder, men det er de som er ute i felten. Regner med de som styrer disse rutene ikke tar buss på jobben selv, da hadde det vært noe annet, ja!

Uansett hvilke firma,folk vil altid klage.ingeting bra nok,

Oki jeg vet ikke hvor jeg skal begynne en gang. Kan starte med å si at jeg bor på landås, og tar 31 varden bussen når jeg skal på jobb, og det er så og si nesten hver dag, jobber 60%. Jeg må ta 06.58 bussen , den er med mitt buss stopp 07.03 ca.. og da rekker jeg jobben .. MEN det jeg syns er så utrolig patetiskt og tallentløst er at ofte så uteblir den bussen, så da står jeg der som en idiot til klokken blir 07.20 ca , da neste bussen kommer til buss stoppet. og da kommer jeg for sent på jobb. og dette har skjedd veldig mange ganger. og jeg er bare så UFATTELIG lei av det. herre gud tide, SKJERP dere. Dette her e for dårlig og ikke vet jeg om det er dere som ikke gidder å kjøre eller hva som er årsaken til at den bussen ofte uteblir…
det er mildt sagt helt på tryne.
Jeg kom for sent i går på grund av den uteble, og atter en gang i dag, da har det skjedd tre ganger denne uken.. Hva skal jeg liksom si til sjefen? Hvor lenge tror dere at han tror på at det er bussen ? Eller er det meg som er problemet, burde jeg ta en tidligere buss ? Da er jo jeg på jobb nesten en time før tiden, er det rett ?
Ærlig talt det syntest ikke jeg er riktig. Selskaper skal være pålitelige, det gjelder tide busser også, men dere fyller ikke opp kravene. Så kansje det er bra med bybanen like vel da ? siden tide buss ikke kan holde TIDENE og gjøre jobben sin.

Jeg tar buss minst to ganger om dag. SJELDENT ser jeg passajerer som smiler og/eller hilser på sjåførene. Er det en passasjer som sier noe, er det som oftest en misfornøyd mumling om ett eller annet..

Synes de som kjører bussene i byen ikke skal være de som tar imot all dritt. Det er det man har kundesenter til!

All ære til de sjåførene som alltid har et smil på lur, selv etter passasjerer som kjefter.

God helg! :-)

Så skjedde det igjen…. Jeg skulle på jobb lørdag 10.10 og sto og ventet på buss fra Kleppestø på Brøstaneset.. Og den kjørte rett forbi! Trodde det var obligatorisk å kjøre innom den busslommen.
Og ikke kan de si de ikke så noe, for jeg veivet som en gal med armene.
Dette var altså 21-bussen fra Kleppestø, og jeg skulle begynne på jobb kl. 22….
Jada! Fikk heldigvis hjelp til å komme meg til Loddefjord terminal med forhåpninger om at det skulle komme en buss der. Men nei.. ikke før 21.45.
Og da hadde ikke jeg rukket jobben.
Jeg forklarte situasjonen, med min frustrasjon, til en taxi sjåfør på holdeplassen som var en engel og kjørte meg på jobb!!
Så det ordnet seg uten TIDE.

Det verste er at dette slett ikke er første gangen jeg har hatt utgifter og stress med å komme meg på eller fra jobb, pga. TIDE.
Og etter dette innslaget i BA i dag var det liksom ekstra provoserende!! At menn i dress ikke tar buss…..
Menn i dress har som oftest en ganske viktig jobb. Da kreves det punktlighet og å komme i tide til avtaler.
Skal de da liksom ligge karrieren sin i hendene på slike upålitelige busser????
Tror ikke det nei!

Jeg har også foreslått før at TIDE ordner med en ordning hos et taxiselskap slik at passasjerene ikke må legge ut penger fra egen lomme for å komme seg fram. Det er ikke alle som alltid har kontanter eller kredittkort på seg.
Dette burde jo strengt tatt ikke være noe problem. Gjør TIDE jobben sin koster jo dette dem ingenting! Men kundene blir mer fornøyd hvis det skulle glippe!

den dag tide begynner å ta jobben sin seriøst, DA skal jeg smile.

Bare en liten kommentar til Hus far.
Du kan umulig ha vert i Oslo på en stund? Ingenting går når det skal, drittsure sjåfører, veiarbeider ( i dag stopper trikken å tinghuset, men det kommer buss og fortsetter ruten…..NOT)Det står en tid på skilt på stoppested, men det spiller ingen rolle, buss /trikk kommer ikke da likevel. Det er bare å venteog se om noe kommer eller gå. Oslo er ikke så bra. Men , vi ahr nydlig være i dag, da

Det er så mye å komme med Tide at det er helt utrolig! Det meste er ikke så positivt, dessverre. Jeg er en flittig bussbruker, men hadde jeg kunne velge, hadde jeg absolutt ikke valgt det. Det er rett og slett stress. Jeg ser i rutene og beregner tid ut ifra hva jeg skal nå. Bussene går ikke til alle tider så ofte, og da er tar jeg den hvor jeg har best tid, selv om jeg egentlig skal kunne nå ting FINT med andre buss. Yeah right! Bussen er så ofte forsinket at jeg må regne med det hver bidige gang. Joda, det finnes ganger da bussen er i tide, men det er så få av de gangene jeg tar bussen. Til skolen tar jeg bussen en halvtime før jeg egentlig trenger. Dvs det er tre busser etterpå jeg egentlig skal kunne nå skolen med. Kun en gang i halvåret med flaks gjør jeg det. Det er dårlig. Jeg bor langt fra skolen, og står altfor tidlig opp fra før, også skal jeg måtte ødelegge mer av nattesøvnen min fordi bussene ikke klarer å holde rutene slik de sier? Om jeg hadde samlet all tiden jeg bruker på bussventing og unødvendig lange turer, kunne det blitt et langt liv! Og, der hvor jeg bor går det ca 10 busser om dagen hver vei. Bor riktignok ikke mange mennesker der, men det er likevel et dårlig tilbud. Mange timers venterom, og de slutter å gå på ettermiddagen. I helgene går det INGEN. Ånei, vi har ikke liv der ute, vi? Heldigvis har jeg mer positive erfaringer med Skyss.

Har også haugevis av eksempler på busser som ikke kommer. Det sies at hvis den er mer enn 20 minutter forsinket og det er Tide sin feil, så betaler de det; men HVORDAN SKAL VI VITE HVEM SIN FEIL DET ER? Menneskene på busstoppet får ingen opplysninger de. Ikke er det vits å ringe Tide, de kommer man ikke frem til, eller de legger på(!). Og det er vel bare bussjåføren selv som vet hvem som er skyldig i bussfraværet? Har også opplevd de mest uhøflige og frekke bussjåfører, men må legge til at det finnes mange hyggelige som prøver sitt beste, og det er bra. Den første gruppen burde vært utryddet!! Og et minstekrav er at de bør kunne språket. Men en ting jeg ofte har irritert meg over, er når bussen er sen og bussjåføren tar seg gooood tid fordi om. Nei han har visst ikke dårlig tid han. Eller hun. Ja vi kunne fortsatt i det uendelige. Alle som har tatt bussen et par ganger har nok noen skrekkhistorier. Hvis du ikke har vært unormalt heldig da. Synes Tide har mye å lære av bussoppsettet i Oslo, selv om heller ikke det er fullkomment. Og en annen ting; ikke kjør for tidlig! Ett lite minutt kan være utrolig betydelig skal jeg si. Har opplevd uttallige ganger å komme tidsnok og noen ganger litt for tidlig, men bussen har visstnok allerede kjørt. Selv om det står klart i rutene at de IKKE skal kjøre for tidlig. Og nei, min klokke går ikke for sent, den går faktisk for fort, nettopp pga bussene.

Frustrerende, rett og slett.

Har buss nr 19 over melkeplassen blitt kanselert i 70% av avgangene sine?

har ikke bodd der lenge, men en ting er sikkert:
1: Bra for Coop Prix er 5 meter unna og det går an å stå der og holde varmen mens vi venter på bussen som ikke kommer. må tjene masse penger på kalde og frustrerte kunder.
2: Tide bør seriøst bytte navn, det er nermest et hån mot begrepet “å være i tide” som de ikke kan skrøyte på seg å være.
Har opptil flere ganger mått stå og trippe med foten og se nervøst på klokka " kommer bussen, kommer den ikke, er den så forsinka at jeg kommer forseint til enten skole eller de 2 jobbene jeg har" og må ende opp med å ringe Taxi – gang på gang for å komme meg til skolen uten Tide sine busser.
-Og for en fattig student er ikke akkurat Taxi til skolen hver morgen aktuelt!!!!!!

Husker enda første gang eg skulle ta buss fra m.plassen & eg spurte ei koselig godt voksen dame når bussen gikk, svaret da henger igjen enda: " Altså bussen skal gå, men jeg går alltid ut en time FØR jeg trenger for da kommer forhåpentligvis èn av bussene så jeg faktisk når det jeg skal"…

Så til u-Tide:
1:få flere busssjåfører viss det er mangel på de
2: lær sjåførene at det ikke hjelper dem å være frekke i kjeften mot oss, viss jeg spør om de veit hvorfor bussen er for sein/ikke komt og blir svart av " hold kjeft og sett deg" så frister det ikke såååå mye å ta bussene deres ( som er direkte vemmelige av og til)
Få et nyere kort system. Var i stavanger en helg, og det systemet tar jo en brøkdel av tiden!
elektronisk- du tar bare kortet inntil en sensor så piper den “ok” med en gang, og ikke den magnetstripa som ikke tåler en phøkk…

sånn der var noe av frustrasjonen løftet av meg :)

Helt enig med mange andre. jeg bor på 3dje stopp fra “startplass” til 20 bussen. Likevel er det ofte bussen får 3-4 min før den skal, evnt så går den 10 min etterpå?.. hvordan kan en kjøre for fort / for sent fra første stasjon, og da står atpåtil buss inkl busssjåfør på stopp nr 1 og sløver..

i tillegg er det ofte jeg har mistet bussen til jobb pga busssjåføren ser det er 2-3 busser på holdeplassen fra før (den med galleriet).. går kanskje ann å tenke på at noen av de 100 stk som står og venter på bussen faktisk skal til et sted akkurat den bussen kjører til? og ikke kan ta en av de andre bussene som stopper der?

20-26 bussene går jo faktisk til relativt forskjellige steder.

er IKKE fornøyd med TIDE, hatt bil i 2 år her, men tenkte å gå over til kollektiv for å spare penger og tenke på miljø, men nå vurderer jeg STERKT å gå tilbake.

Har opplevd at bussen ikke har kommet i det hele tatt sikkert 10 ganger de siste 2 månedene. Forklaringen er visst mangel av folk pga. sykdom og busser som ikke fungerer. Det hjelper meg ganske lite uansett når jeg kommer for sent til jobb og avtaler. Gleder meg til Tide blir erstatet av et nytt og bedre tilbud (kan ikke bli mye verre enn dette håper jeg). Jeg er for kollektivtilbud, men Tide må virkelig skjerpe seg. Hadde jeg hatt lappen hadde jeg uten tvil kjøpt bil og sluppet overfyllte busser, busser som kommer for sent, uteblir etc…

Hei alle som leser ba. Tide er det beste selskape vi kan få, for de har 1 soners system. det at en buss ikke kommer eller blir for sen kan være foresaket av forkjellige ting som ikke altid er Tides feil. f.eks trafikk ulykker. nr 2 kan være at bussen er blitt ødelagt . min mening er at tide er det bete selvskapet en kan få. fordi de har 1 soners system. tide gjør så godt så de kan"!!!!!!!!!. Tide sliter litt med sjofører pågrunn av sykdommer og det er helt naturlig og vi kan ikke forlange noe mer av bussene.

Concordia bus er bare noe dritt for de har jo så lite lønn og då slutter jo sjoførerne, da blir det jo mindre sjofører og mindre kjøringer. Men de holder jo ikke helt tiden men jeg har jo hørt at folk har klaget på Concordia og det er bare bra.

Hahaha, Fredrik, det kan ikke være mer åpenlyst at du jobber for Tide. Åhhåhå herre min hatt, så håpløse dere er. Ta dere sammen, jobb hardere, gjør jobben RIKTIG, be administrasjonen ta dere seriøst, be dem tilrettelegge rutene SKIKKELIG, kanskje dere da slipper at folk er sur på dere, og da blir jo dagen deres også bedre? Ikke sant?

Constandino Leiva.
Jeg vil ikke sitte på med en sjåfør som prøver å “jobbe hardere” og ikke vet jeg hvordan de skal klare å “jobbe hardere”heller. Forklar hvordan sjåførene skal jobbe for å gjøre jobben RIKTIG. Det virker som om du har løsningen på problemet så her må du forklare Tide hvordan det skal gjøres.

Her en video av en sjåfør!!!!!!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=YBKkFKj_hRU

Både i går og i dag traff jeg bussjåfører som jeg personlig hadde sparket om jeg var sjefen dems.
I går (søndag) hadde busskortet mitt til min fortvilelse gått ut dagen før. Jeg hadde ingen muligheter til å fylle det på igjen før jeg fant en minibank å ta ut penger i. Jeg befant meg på Halhjem kaien, så var ganske langt vekke ifra alt. Bussen kom, og jeg spurte bussjåføren pent om jeg kunne sitte på til Os for å ta ut penger. Jeg viste busskortet mitt, kvitteringen som viste at det gikk ut dagen før, og datoen på kortet tilsa at jeg har brukt det i fire år. Likevell ville ikke bussjåføren slippe meg innpå bussen.
Jeg spurte henne om hun seriøst hadde planer om å kjøre fra meg fire timer ifra hjemmet mitt, fordi jeg denne ene gangen manglet 24 kroner til bussen.
Svaret?
- Faen ikke min feil at du ikke har penger.
Så da stod jeg der da.

Det virker som om mange ungdommer får dårlig service hos Tide; De får ikke forståelse for småting “voksne” reisende (meg selv inkludert) slipper unna med, som glemt kort, ikke kontanter til påfylling etc.

Du kan være sikker på at en forbannet tenåring etterlatt på et øde busstopp får formidlet sine “Gode reiseopplevelser” til venneflokken. Lite forståelsesfulle sjåfører ødelegger kundegrunnlaget til all kollektivtransport. Ikke rart mange ungdommer skaffer seg bil så fort de har lappen etter å ha blitt behandlet som tyver og kjeltringer pga. bagateller.

Hvor vanskelig hadde det vært å latt Cathrine (forrige kommentar) få sitte på?
Taper Tide eller sjåførene noe på å være litt runde i kantene?

På høy tid at Tide luker ut uforskammede og ikke norskspråkelige sjåfører.De bør lære seg norsk og vanlig folkeskikk før de slippes til bak rattet.På nattbussen kl.01.40 lørdag 31.10 Sandsli/Hjellestad møtte jeg dessverre på en av dette kaliber.Har busset denne strekningen i flere år,de fleste sjåfører er svært så hyggelige,men makan til frekkhet!!!I et service-yrke som dette har de ingenting å gjøre.Vet om flere (mange faktisk) som har opplevd noe lignende.Svært provoserende og ødeleggende etter en hyggelig kveld på by`n.Er jo SÅ hyggelig når man møter på en blid og ikke minst hyggelig buss-sjåfør…
Skjerpings Tide!!!
“En bussjåfør,en bussjåfør,det er en mann med godt humør.Og har han ikke godt humør,så er han ingen bussjåfør.En…..” Inger M.

Møtte en av disse i dag. Først så skal han rett før det grønne lyset på død og liv forbi meg, hvoretter han må sakke bussen i gangfart og bruke to kjørefelt og forferdelig lang tid for å klare svingen (mens jeg skulle andre veien), med resultatet at lyset ble rødt i mellomtiden. Snakk om idiot!

vell, hadde en episode på bussen for en time tid siden , der det ente med at buss sjåføren gikk til fysisk angrep på meg, så nå er saken politie anmeldt , håper at de ikke bare henlegger saken , så hvis noen av dere var på buss 31 som stoppet på montana ca 10:10 den 05/11-2009 så vær så venelig å gi meg en en tilbakemeling enten her inne eller på facebook , så tar jeg kontakt med dem .

hilsen vidar mikkelstuen

Hei alle som leser ba. Tide er det beste selskape vi kan få for de har en soners innen for bergen kommune men vi kan ikke gjøre noe hvis det skjer noe i trafikken, foreksempel ulykker, køer som gjør at bussen blir sein. Men Tide gjør så godt så de kan og jeg syns de som klager på Tide burde skjerpe seg for noe mer kan vi ikke forlange.

Stappfulle busser og dårlige ruter gjør at jeg velger bil til skolen. Kan sove en time lengre og kommer en time tidligere hjem i tillegg til å slippe å stå i kø. Kall meg gjerne miljøsvin, men hverdagen min er blitt veldig mye bedre siden jeg sluttet med buss. Var et konstant irritasjonsmoment jeg nå slipper å tenke på.

Bor på Flaktveit, og reiser mye til/fra jobb med buss. Kan si med hånden på hjertet at Flaktveit-bussen ALDRI har avveket fra ruten mer enn 1-2 minutter maks i mitt tilfelle.Bussen er presis, sjåførene hyggelige, og turen behagelig.

Har opplevd 2 ganger at bussjåføren har byttet buss ved Gullgruven p.g.a. en eller annen teknisk feil – har også opplevd at medpassasjerer har sutret utrolig over dette, men hva er egentlig værst? Kjøre med en usikker/utrygg buss som eventuelt risikerer motorstopp på veien, eller å bruke 2-3 minutter på et rakst bussbytte?

Må til slutt si at Tide (har ingen erfaring med Concordia) og deres sjåfører har min fulle respekt. Dere står på og gjøre en knalljobb for både miljø og arbeidsliv til tross for all dritten dere får slengt i trynet via summetonen og sikkert i levende live hver dag også.

STÅ PÅ!

Et spørsmål jeg stiller meg i forbindelse med Tide, er hvor går bussen? Jeg tar 70 bussen som går klokken 07:47 fra Gravdal. Som oftest går denne til bystasjonen, men i dag gikk den ikke lenger enn til Festplassen. Dette er ganske irriterende. Det gjelder spesielt han som kjørte bussen i dag 26. november. Samme buss burde kjøre samme rute. Jeg dør ikke av å gå av på festplassen, men kommer da 10 minutter for sent på jobb.

jeg har nå lest noen innlegg fra andre på denne siden. jeg er enig med de fleste… busser som kommer alt for sendt. så man må finne seg i å ta en tidligere buss de andre dagene for å være sikker på at man ikke får fravær på skolen eller mister lønn på jobb.. sjofører som ikke forstår hva du sier. pga de har dårlig norsk opplæring. lite bruk av lufte anlegg og om sommeren har de på varme anlegget… oppmerkede busstopp osv osv.

jeg syntes tide burde blitt nødt til å betale tapt inntekt til de som kommer for sen på jobb.. ettersom de har tatt på seg ansvaret for å frakte folk til og fra steder.. ( selvfølgelig er ikke det tide sin feil hvis de er sein pga trafikken.)

har opplevd mange ganger at sjåfører ikke kan norsk. spesielt irriterende når man spør sjåføren om han/henne kan være så snill å gi beskjed når du skal av fordi du aldri har vert på stedet før..

eller om sommeren når det er varmt i bussen og bussen er full. sjåføren har ikke tatt på lufteanlegget. når du snakker til han/henne så skjønner de ikke hva du vil. for de har ikke lært det.

enkelte sjåfører vet ikke hvordan funksjonen med lufteanlegget funger i det hele tatt. har faktisk opplevd at en annen sjåfør som ikke var på jobb måtte hjelpe til…

jeg bodde på Sotra vest. et av stedene på Sotra med minst busser. mange ganger opplevd at bussene ikke kommer. å det er ikke satt opp taxi eller annen form for tilbud..

men tide har også mange utrolig dyktige og hyggelige sjåfører. mange gode busser med AirCon… som fungerer..

nå bor jeg i Lofoten. nermere sakt Kabelvåg. kan vel si at til og med bussene her oppe knuser tilbudet i bergen…
Ja det går ferre busser. men de er pokker meg presise. sjoføren snakker norks å skjønner hva du vil. de hjelper så godt de kan. bussene er utrolig gode. toaletter på bussene. busstopp som er godt merket… 1 ting jeg ikke liker. er at jeg ikke skjønner en dritt av rutetabellen. men skjønner litt av den.. det er litt dyrere her men det overlever jeg. er ikke så ofte jeg har behov for å ta buss. når jeg har alt liggende rundt meg…

jeg har også benyttet meg av kollektiv trafikken i Oslo. DER er noe bergen kunne lært av.. lett å finne ut om bussen kommer til rett tid. når neste buss kommer. alle bussene er GPS lokalisert. godt merkede busstopp osv osv..

Jeg foreslår at de bussreisende begynner å bruke tilbudet om taxi når bussen er mer enn 20 minutter for sen.

Dersom nok mennesker gjør dette, vil det få økonomiske konsekvenser for Tide, og de begynner kanskje å vurdere å gjøre noe med sin virksomhet!

Jeg tror likevel Tide er så “slu” at de ikke tilbakebetaler utleggene, fordi de kommer med en feilaktig unnskyldning om hvorfor det ikke var deres feil at bussen var sen.

Ingen salting/strøing skaper problemer for busser.
Selvom det sies at alle med C+ D sertifikat skal kunne legge på kjettinger og bruke de, så er det ikke alltid mulighet for det. Særlig ikke med de lave bussene. Hvis man gjør noe feil der, så kommer du ihvertfall ingen steder med bussen. Det er sant og visst.
Og eg skjønner godt at sjåførene i Lønborglien ikke vil kjøre ned en glatt bakke, for å sette passasjerene og sjåføren i fare. For å kjøre ned en glatt bakke, når forhjulene låser seg pga glatten, så er det ikke lett å ha kontroll over en buss på flere tonn.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Bom-fast-paa-klink-is-982214.html?xtor=AD-10

For å sitere “Jeg kjørte ned Lønborlien med bil imorges, og hadde ingen problemer. Og er derfor forundret at en tung buss ikke klarer det. Men hva mer kan vi vente med så mange POLSKE buss-sjåfører?”

Alle bussjåførene er ikke polsk, og koffor legge all skylden på TIDE?
Kan likegodt klage litt på Statens vegvesen.

Og nå som vi er likegodt inne på temaet, koffor får TIDE skylden for ALT! Det finnes faktorer som spiller inn, både på forsent komming og sånn.
Det kan være syke bussjåfører (det er ikke rart de blir syke så mye som de må arbeide), glatte veier (her ka man kan skyulde på staten vegvesen for manglende strøing) og f.eks kø og veg arbeid. Ingen av de tingene er TIDE sin feil. Tvert imot…

Stå på TIDE :D Dere er flinke og gjør jobben deres.

Ingen salting/strøing skaper problemer for busser.
Selvom det sies at alle med C+ D sertifikat skal kunne legge på kjettinger og bruke de, så er det ikke alltid mulighet for det. Særlig ikke med de lave bussene. Hvis man gjør noe feil der, så kommer du ihvertfall ingen steder med bussen. Det er sant og visst.
Og eg skjønner godt at sjåførene i Lønborglien ikke vil kjøre ned en glatt bakke, for å sette passasjerene og sjåføren i fare. For å kjøre ned en glatt bakke, når forhjulene låser seg pga glatten, så er det ikke lett å ha kontroll over en buss på flere tonn.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Bom-fast-paa-klink-is-982214.html?xtor=AD-10

For å sitere “Jeg kjørte ned Lønborlien med bil imorges, og hadde ingen problemer. Og er derfor forundret at en tung buss ikke klarer det. Men hva mer kan vi vente med så mange POLSKE buss-sjåfører?”

Alle bussjåførene er ikke polsk, og koffor legge all skylden på TIDE?
Kan likegodt klage litt på Statens vegvesen.

Og nå som vi er likegodt inne på temaet, koffor får TIDE skylden for ALT! Det finnes faktorer som spiller inn, både på forsent komming og sånn.
Det kan være syke bussjåfører (det er ikke rart de blir syke så mye som de må arbeide), glatte veier (her ka man kan skyulde på staten vegvesen for manglende strøing) og f.eks kø og veg arbeid. Ingen av de tingene er TIDE sin feil. Tvert imot…

Stå på TIDE :D Dere er flinke og gjør jobben deres.

Annonse

Nye bilder